Chlupy na těle. Co s tím?☹️

hanka8638737372
19. lis 2023

ahoj chtela bych se zeptat mam 13 let a vsude mi rostou chlupy citim se jak opice. jak na zadech, prstech, prsach, briche, nohy, ruce, krk proste vsude nevite cim to je nebo jak to zabranit. stve me to bo mam tmave chlupy a jsem holka

merope
19. lis 2023

Jsou v principu jen dvě možnosti - zvykneš si nebo se začneš holit.

Osobně bych ti doporučila holit si nohy, to by ti mohlo pomoci v "běžném životě" a určitě teda podpaží a třísla. No a na zbytek si prostě zvykni. Teda ještě ty na bradě si vytrhávám. No a někdy kolem 45 mi postupně vymizely / zbyly jen světlé, takže holím jen třísla a podpaží. Na prsou když jsem je vytrhávala, tak hnusně zarůstaly (už tam taky naštěstí nejsou).

Oni lidi blbě koukají i na chlupatý chlapy a sem-tam to prostě "máš v genech" a nic moc s tím nenaděláš.

Pokud nemáš geneticky problémy se žílami, dá se to ještě sundávat voskem, ale já tím teda dala "poslední kapku" jednomu místu na noze ve směru ke křečovým žílám.

A ještě může být fajn na nohy depilátor (ale zase někomu to může šíleně zarůstat).

Jinak teda pokud budeš holit to, co je vidět (nohy, podpaží), tak to bude v pohodě - partner, kterému by to vadilo, je pitomec, který za to nestojí. Jde hlavně o to, aby neměli blbé kecy spolužáci. Já to popravdě nikdy moc neřešila (ale na ZŠ jsem chodila ještě před 1989 = nikdo se neholil a nikdo to neřešil) - resp. pár let někdy v dospělosti (když začlo být jednu dobu děsně cool holení noh). Jen teda to podpaží, protože to je i kvůli zápachu a nejenom esteticky, tam nezbyde, než se holt holit pořád.

paturik
19. lis 2023

Je ti teprve 13... Zkusila bych spíše na nohy něco jako viet... Myslím ten krém... Třísla bych si v tvém věku neholila ... Na koupaliště bych si koupila plavky krasový... A podpaží žiletkou

odula
19. lis 2023

Jestli tech chlupu je opravdu, opravdu hodně - co takhle nejakej endokrinolog?

merope
20. lis 2023

@paturik Jaký plavky schovají chlupy v tříslech? Je tam asi překlep, já si to moc neumím představit. Taky jsem dost chlupatá, ač teda po čtyřicítce to je lepší, ale prostě třísla (to, co "leze ven z plavek") si prostě holím, protože to mi fakt vadí. A neviděla jsem plavky, kde by to v bazénu nebylo vidět.

konidana
20. lis 2023

@merope leda plavky s nohavickou, urcite takove jsou i damske

betelgeuzz
20. lis 2023

Nějak nechápu, proč by si ve 13 neměla holit třísla. Když chlupy rostou a jsou jí nepříjemné, tak ať se oholí.
Ale pokud je těch chlupů hodně, taky bych řešila s doktorem, může být problém s hormonama. Na nohách, rukách je to normální, ale pokud jich je moc na břiše, prsách, tak už to nějaký problém značit může.