Maminky, daří se vám sehnat opravdu hezké a moderní oblečení na větší velikosti? Vel 44 a víc? Ted jsou tak krásné věci a vše je malé. Nemyslím klasické obchody v centrech, ale moderní butiky. Zlobí mě to. například moderní kabáty viz příloha prostě nejsou. Už by se měly změnit výrobní parametry, bohužel kila dolů nejdou všem. A kozačky, které jdou doplout přes lýtko a vypadají šmrncovně jsou úplná katastrofa. Už ani nekoukám na ceny, ale i tak je to bída. Máte zkušenost?
@bbn no, já neměla přes 80cm v pase ani když jsem měla 72kg na 164 cm. Takže pokud má peška a má všechno uložený v pase, tak to optimální není. Ale je lepší si říkat, že je blbá statistika, než si přiznat že tuk v oblsti pasu (čili tuk na/ve viscerálních orgánech) je zdravotně rizikový🤷🏻♀️
Kde že jsou krásné věci? Mám problém koupit si i obyčejný svetr. To jsou strašné hadry, co jsou v krámech 🙈
Já si sem posadím svou tlustou zadnici velikosti 44 (občas i 42, když výrobce klame číslováním).. Bývala jsem i pohodlná 38, ale to bylo v dobách před manželstvím a dětmi, kdy jsem v posilovně trávila hodiny a měla spoustu času se o sebe starat. Dnes jsou priority jinde. Ráda bych se dostala na pohodlnou 42, spíš ale ze zdravotních důvodů, abych zbytečně nepřetěžovala kolena.
Osobně nakupuji nejčastěji na Asosu, podle mě tam mají hezké kousky a i modelky jsou adekvátní, tak se dá líp představit, jak bude daná věc sedět. Zimní bundu jsem si loni koupila celkem náhodně v Tom Tailor a zjistila jsem, že tam mají hezké věci i v XXL, tak se tam občas zastavím. Musím kouknout na ten Bonprix, nemám s ním žádné zkušenosti.
@bibissi ty jo já docela dost nakupuji na zalandu nebo na about you a vždycky jsme sehnala ve své velikosti (nosím 44-48 v závislosti na značce) krásné, značkové a moderní oblečení 🤷♀️ i sportovní značky jako třeba Adidas nebo Nike mají svou sekci plus size a mají velký výběr 🤷♀️ takže já myslím, že fakt stačí dobře hledat a vždy se něco najde 😉
Tak moje máma třeba nosí velikost 46-48. Je silnější, nohy má štíhlé, má ale prsa a trochu bříško. V kamenných obchodech těžko oblečení najde, butiky pro "moletky" často nejsou moc módní. Osvědčili se jí zahraniční eshopy, hodně nakupuje na Cellbes, chce to ale vychytat velikosti, tam jí někdy stačí u vršků pouze 44-46. Kalhoty sedí spíš ty 46-48.
Mrkněte na www.damskysatnik.cz
@drep chceš říct, že ženská, která má 175-180 Cm a 87cm v pase při váze třeba 68 kg, má nadváhu? 🤣🤣🤣 Všechny tyhle debilní tabulky, které nějaký chytrák kdysi vymyslel, berou pouze průměr žen v dané výšce/váze/obvodu pasu. Stejně jako bmi. Asi něco jako statistika… největší lež 😉