icon

Tipy pro ucpané póry a akné při použití make-upu

nicol17
6. únor 2025

Ahoj holky, poslední rok mě trápí ucpané póry na tvářích, které vypadají opravdu hrozně, zvlášť, když na obličej nanesu make up. Vypadá to jako krupice, vyrážka.. občas se mi něco z toho i podebere a zanítí do většího boláku. Nesetkal jste se s tím někdo a nemáte na to něco osvědčeného? Dvoufázově se odličuji, štětce čistím pravidelně, pleť důkladně čistím dvakrát denně, jednou měsíčně chodím na čištění ke kosmetičce. Mám mastnější T zónu, zbytek obličeje normální.
Moc děkuji za zkušenosti🫶

Tipy pro ucpané póry a akné při použití make-upu
terel
6. únor 2025

@nicol17 co používáš za kosmetiku? Jen T-zóna to nebude, když máš akné a zanesené póry i na tvářích. Mě dost pomohlo Allepské mýdlo na čištění i odličování a paradoxně pleťové oleje na navlhčenou pleť

hojda
6. únor 2025

tonikum s kyselinou glykolovou (mají ho různé značky), pomůže uvolnit ty ucpané póry.

dejvitka
6. únor 2025

@nicol17 jakou pouzivas kosmetiku, pouzivas odlicovaci oleje ? Nekdy delaji takovou krupicku olejove cistice na oblicej, ucpavaji pory. Spouste lidem olej v rutine vyhovuje, ale vsem ne.

nicol17
autor
6. únor 2025

Pouzivala jsem odlicovaci olej, ktery jsem uz nedavno prave radeji vymenila za odlicovaci gel - taky levandulový, bio, bez pridanych slozek, od Purity. Potom docistuji jeste penou od Sebamedu nebo Lobey. Moc dekuju za tipy, na vsechno se podivam ❤️🫶 zkusím teď nasadit jeste Macu vnitrne, treba bude problem i tam 🙏

nicol17
autor
6. únor 2025

@hojda moc dekuji, to presne mam, od Ordinary, ale na plet jsem ho nikdy nezkusila 🙏

perexka
8. únor 2025

Řekla bych, že stav kůže je odrazem střevní mikroflóry. Takže bych rozhodně poupravila jídelníček. Taky se mi zhorší pleť, když začnu prasit nezdravá jídla.

terel
8. únor 2025

Několik let beru Chlorellu a Spirulinu s ječmenem, vždy když jí přestanu brát, tak jsem samý pupínek… pomohlo mi to dost. Maca moc ne, ta je spíš na náladu a harmonii než na celkové pročištění. Tu jsem měla taky.

nicol17
autor
8. únor 2025

@terel já mám z okolí právě velkou chválu na macu z goodie, tak jí zkusím. Chlorellu jsem brala samotnou a žádná změna. Zkusím tu kombinaci jak píšeš, děkuju za tip 🙂

velkabublina
8. únor 2025

@nicol17 mám něco podobného, ale jenom na pravé tváři, levou mám čistou, nechápu to.

nicol17
autor
8. únor 2025

@perexka já jsem zkoušela i ta šíleně předražená tekutá probiotika na vyčištění střev a žádná změna. Jinak prasárny právě skoro nejím, fakt vyjímečně. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být od intolerance na laktózu, kterou částečně mám - ale ta se mi zatím projevovala vždy jen zažívacími problémy.. tak nevím, je to jako věštění z koule 🙈

nicol17
autor
8. únor 2025

@hojda tak dávám update, včera jsem tonikum večer použila poprvé a dnes ráno ty ucpané póry byly poloviční, neskutečný.. dost jich zmizelo a ostatní jsou menší.. ještě jsem vyměnila krém za nový pak jsem obličej přejela ozonizérem, co mi taky tedy pomáhá. Moc děkuju za tip! ❤️❤️

hojda
8. únor 2025

@nicol17 jj taky mám mastnější pleť a u tohoto jediné jsem poznala nějaký efekt, nedovolí to tomu póru se ucpat.

nicol17
autor
8. únor 2025

@velkabublina já mám taky pravou tvář hroznou a levou skoro čistou.. taky nechápu.. jediné, co mě napadlo je, že na té pravé spím, tak nevím, jestli to je horší třeba díky tomu taky 🙈

hojda
8. únor 2025

@nicol17 Tak to chce často měnit povlak na polštáři, nebo si na něj ještě něco dát a to prát třeba každý den. Koupit si malé ručníčky a ty používat jen na obličej a taky často prát.

velkabublina
8. únor 2025

@nicol17 ty jo, já taky. A tohle by mě asi nikdy nenapadlo. Každopádně diky za dotaz. Zkusím to tonikum.

perexka
9. únor 2025

@nicol17 moje ségra shodou okolností řeší stravu a intolerancí na laktózu a doporučila mi tibetskou houbu. Užívám ji přes týden, je vhodná i pro lidi, co mají intolerancí na mléko..pozoruji, že mám pleť v lepším stavu, za zkoušku nic nedáš. Je v ní mraky probiotik a kefír si připravujes jednoduše denně doma.