icon

Až si budete stěžovat na náš rodičovský příspěvek apod.

karlajasmine
11. led 2017

....Tak si prectete tuto diskuzi, kde si Americanka stezuje, ze ji po porodu da zamestnavatel jenom 4 tydny neplaceneho volna a pak musi zpet do prace, nebo o ni prijde. Pak vas to prejde :D

http://boards.weddingbee.com/topic/only-allowed...

Strana
z8
radka8888
13. led 2017

@blackhole To ja skutecne nejsem. Ale myslim si, ze az porodite trochu zmenite nazor. Ja jsem si pred nekolika malo lety myslela v bledemodrem podobne jako Vy. Ale ty deti Vas proste zmeni a nauci Vas toleraci vuci nazorum jinych. A verim, ze Vam to pomuze i v praci, abyste ty pacienty neodsuzovala jen na zaklade Vasich meritek skvelosti.

blackhole
13. led 2017

@radka8888 nevím odkud jste vzala, že nějak soudím své pacienty. Vidíte, už zase přeháníte 🙂 Asi bude lepší nechat Vás být.

radka8888
13. led 2017

Asi J

radka8888
13. led 2017

Asi

koordinatorka_odboje
13. led 2017

Moc jsem nepochopila, proc se diskuze posunula od rodinne politiky CR k tematu, jak moc je uspesna v praci @blackhole 😃 A ano, @radka8888 ma pravdu - idealizovane predstavy o zvladani materstvi jsou jenom predstavy - lcovek nikdy dopredu nevi, jak co bude. Ani lekarska atestace prvniho stupne odhadu nepomuze 😎

obcas mam pocit, ze v dnensi dobe nepotrebujeme obhjaovat, proc jit brzy do prace, ale spis musime pred spolecnosti obhajovat, proc zustavat s detmi doma, kdyz chceme prave tohle.

radka8888
13. led 2017

Omlouvam se, ale ten mobil si zije vlastnim zivotem. Koncime debatu od tematu.

caverina
13. led 2017

misto toho aby jsme uznaly,ze se tady jako matky na RD mame dobre tak jsme k tomu jeste pridaly proc se ma dobre i ta matka ktera neni tak uspesna neodvadi do statni pokladny tolik penez jako ja..za chvili si budeme zavidet opravdu i ten nos mezi ocima☹

magdalenax
13. led 2017

Nikdy a nikde ve světě nebyla a nebude zajištěná matka, jako v ČR!

Neskutečně mne dostávají řeči od maminek, že přece, když mají maturitu, tak nepůjdou nikam do fabriky. To je sice pravda, ale takových jsou tam tisíce. Na zkrácený úvazek, nebo na poloviční? Co by s takovou paní ve firmě, která funguje kupř. 12 - 16 hodin denně asi tak po dobu 4 - 6 hodin dělali, a to jen proto, že by chtěla nějakou pozici?
Zkuste sehnat práci uklízečky, aby mohla dát máma dítě do školky a odpoledne vyzvednout...., no, pokud se bude tvářit na takovou práci tak, že kvůli tomu nestudovala vysokou, tak má asi smůlu.

vineta
13. led 2017

@magdalenax O zkráceným jsem mluvila spíš v souvislosti s kvalifikovanou prací.

zuzineckah
14. led 2017

@normalnimatka jsi schopná mi odpovědět?
Ptám se znovu - kdyby tvůj manžel (ty na MD) přišel domů a řekl, že přijde o práci, protože šéfka zavírá krám a jde rodit děti, co bys na to řekla?? Odpověz. Zcela konkrétní situace z reálého života. Jsem přesvědčená, že bys to nekomentovala slovy - to je ale moudrá žena, dělá dobře, my si poradíme...

Tvoje vidění světa je opravdu hodně ploché. Stejně tak jako přesvědčení, že víš, co je pro čí dítě nejlepší. Musím říct, že mě tvé odsuzování až uráží. Já si naopak myslím, že není nic špatného na tom, že se žena dokáže věnovat i jiným věcem, než koukat dítěti zamilovaně do očí... Protože práce při malém dítěti rozhodně neznamená, že se mu člověk nevěnuje, jak to tady ty podsouváš. Někdo prostě dokáže využívat čas efektivně a nutí ho k tomu zodpovědnost, o které nemáš zjevně ani páru.

vineta
14. led 2017

@zuzineckah A ty trávíš veškerou pracovní dobu bez dítěte, nemůžeš si ho třeba brát sebou, přizpůsobit program péči o dítě, musíš sedět denně od 8 do 6 v kanclu nebo někde v provozu? To vnímám jako největší problém, kterej se většinou týká právě závislý činnosti, ale tak samozřejmě mám možná přehnané představy o podnikání. Kámoška má firmu a děcko měla v kanclu, sekretářka se jí o něj staraly, když měla jednání, program si řešila podle sebe, jak měla hlídání.. to jsou všechno věci, který si jako zaměstnanec můžeš dovolit fakt zcela výjimečně. Myslím, že nikdo nic nenamítá proti práci jako takové. Se tu střetávají dva světy, asi se úplně nechápeme.. Nevím, zda nejsi zbytečně útočná, příspěvky normální matky mi nepřišly nijak drsné..

zuzineckah
14. led 2017

@vineta ja na nikoho neutocim, ale nelíbí se mi,když někdo nadnasi otázky typu "proč si někdo dělá dítě,když se mu pak nevěnuje", když není schopen vnímat, že život může vypadat i jinak než ho zná on sám... Položila jsme ji jasnou otázku, ale jasné odpovědi jsem se nedockala. Když mi na ni dokáže pravdivě zodpovědět,pak se můžeme o něčem bavit. Takhle mi to přijde naprosto zbytečné.

astyna
14. led 2017

@blackhole

Na jeden den si vypněte internet, televizi a uvidíte, kolik času máte. A vše najednou stihnete. Já se pak nedivím mámě, že tolik toho za ten den stihla. Já se chci jen mrknout na nosítka pro novorozence a šup hodina v háji :D

Nedávno byl zajímavý článek na netu, jak ženy s malou pánví, které rodí císařem obchází evoluci. Dříve by zemřely a své geny nepředaly dcerám, nyní je předávají dál.

la_amanita
14. led 2017

@astyna
A lidi s blbyma kecama by zase jejich kmen ubil, vzdejme hold pokroku ve vsech sferach.

brendamonique
14. led 2017

Zase jedna taková šikovná diskuze, jak podnítit debatující ke zbytečným hádkám. Děkuji @karlajasmine bez podobných informací bych dnes nejspíš neusnula. Ať se maj kdekoliv jak chtějí, my si tu žijeme na svém písečku.

karlajasmine
autor
14. led 2017

@brendamonique 😀 chtěla jsem jen sdílet dle mého názoru zajímavou diskusi, která poukazuje na to, jak to vypadá v jiných zemích.... Jestli se tu pak někdo hádá, je mi celkem jedno, už to nečtu. Mrzí mě, že ti vadí hádky 😀

karlajasmine
autor
14. led 2017

@brendamonique a já na svém písečku rozhodně nežiju, naopak v dnešní době vše na světě souvisí se vším.

brendamonique
14. led 2017

@karlajasmine ještě že tě tu máme dobrá vílo 👏

karlajasmine
autor
14. led 2017

@brendamonique nechápu proč ta ironie.. Pokud nějaká diskuze nezajímá, přece není důvod ji číst..

Strana
z8