icon

Datum, kdy jsem otěhotněla. Kdy nárok na mateřskou?

petranaty
6. bře 2020

Ahoj holky ,jsem v zapeklité situaci :( . 10.7 jsem dala v práci výpověď , pm.byla od 24 ale můj úžasný Dr mi do průkazky napsal 27.6. i když jsem mu říkala ,že už od 24.jsem slabě krvácela ( nikdy předtím se mi to nestalo) a 27.jsem začala krvácet jakože fakt hoooodne. Tak asi proto napsal 27.do těhotenské průkazky . Od 1.srpna jsem nastoupila do nové práce a tam po měsíci zjistila že jsem těhotná + nález na čípku a návštěvy Copu.takze mi napsal Dr neschopenku a od té doby jsem na rizikovém .

Strana
z2
petranaty
autor
7. bře 2020

Ale mateřskou bych brala déle ne ? Než do konce šestinedělí , nebo to tak není ?

amazonkajanik
7. bře 2020

@petranaty stačil termín porodu. U mě bylo jasné,že jsem byla těhotná ješte v době,kdy jsem byla zaměstnána. Ale i tak se mi zdá na hlavu,že to po tobě chtějí. A hlavně,jestli jsi před tím 4roky pracovala,tak bys na ppm nárok mít měla

amazonkajanik
7. bře 2020

@petranaty s neschpenkou jsem měla míň,procentuálně to sice rostlo,ale plat byl 17tis a ke konci neschopnosti to bylo 12tis v závislosti na počtu dní v měsíci. Jinak u ppm je 70% z platu,u neschopenky nejvíce 72%

petranaty
autor
7. bře 2020

@amazonkajanik ono jde o tu výpověď , která byla 10.7 a pm.byla 24.6 ale do průkazky mi napsal 27.6 mě jde o to ,zda cssz řeší kdy jsem měla ovulaci ? Nebo lze napsat že za počátek těhotenství se považuje začátek pm. Nebo něco podobného ...právě mi přijde škoda ,pracovala jsem celou dobu :( jen ten Dr .je na hlavu ,jdu k němu 10.na kontrolu ve 37tttak se snažím vymyslet jak by to mohl napsat aby s tím neměl problém ,on sám nic vymýšlet nebude řekne že nenapíše nic a tím to končí ...jede podle tabulek

petranaty
autor
7. bře 2020

@petranaty a to ještě musím na operaci po šestinedělí , páč mám nález na čípku a nechávají to až po porodu ..... :( to budu taky dál marodit ? Nebo ? Jsem z toho zoufalá :(

monina1210
7. bře 2020

@petranaty Tak dr. rekni, ze 11. sex nebyl, zevis jiste, ze byl 10. 😉

amazonkajanik
7. bře 2020

@petranaty no,vzhledem k tomu,že jsi už 37tt, tak už to mudr opravdu měnit nebude. Být to na začátku,tak neřeknu. Ossz ovulaci rozhodně řešit nebude. Podmínky pro nárok na PPM bys mela splnovat,at máš v průkazce psáno 24. nebo 27. Pokud jdeš po sestinedeli na operaci,už na neschopence být nemusíš,už by ti jel rodičák,resp by ti dojela PPM a pak RP. Mě PPM uteklo cca o 16dní, jelikož jsem dělala chvíli v Německu a pak šla dělat zpět do Čech,jelikož jsem tam díky zdr.komplikacím o práci přišla. A to jsem k 10.9. končila německou neschopenku a 11.9. jsem měla první den poslední ms😂 takže jsem v čechách oddelala jen dva měsíce.

petranaty
autor
7. bře 2020

@monina1210 sex byl hned po ms

petranaty
autor
9. bře 2020

@amazonkajanik to je taky mazec ... No ale já si sem jistá že jsem musela otěhotnět 1.nebo 3. Pak do konce měsíce nic nebylo...no nic zítra tam jdu ....tak uvidím ...

petranaty
autor
9. bře 2020

Holky a co říkáte na větu . " Podle datumu p.m byla p.bla bla , 10.7. ve druhém týdnu těhotenství . To by jim snad mělo stačit ne ? A myslím že by snad na to měl přistoupit i ten můj bláznivý doktor :/

lenulacek
10. bře 2020

@petranaty co to je za blbost.. nechápu proč po tobě někdo chce to datum 😀 zkus to vysvětli ještě jednou.. vzdyt narok na PPM mas tak co resis

lenulacek
10. bře 2020

@petranaty jezisi ovulaci určitě nikdo na socialce neřeší 🤣🤣🤣

petranaty
autor
10. bře 2020

@lenulacek řeším to že jsem 10 .kdy jsem dostala výpověď , musela být těhotná ,jinak by mi neběžela ochranná lhůta .

petranaty
autor
10. bře 2020

@lenulacek tak jsem byla i u lékaře , ten mi potvrdil že jsem těhotná být mohla ,ale že mu tam vše podle tabulek sedí ,tak mi nic psát nebude ....na socialce jsem ukázala tehotenskou průkazku s datumem pm. A paní říkala ,že by jim to mohlo stačit ....tak uvidíme ... Pan doktor mi řekl že jsem musela mít sex 11.7 a tehdy jsem otěhotněla .. a já byla myslím od 7-8.7 60km od přítele ( kde jsem pracovala a 10 .podepisovala výpověď :D to je fakt bordel ....

Strana
z2