Denní režim na mateřské, jak vypadá ten váš?

andrrriiik
9. kvě 2015

Ahoj holky,jak vypadá váš den na mateřské?Co celý den děláte? 🙂

mamkamarketa
9. kvě 2015

Snazim se prezit, to je muj cil 😀

andrrriiik
autor
9. kvě 2015

@mamkamarketa Jakto přežít?Máš náročné děti? 🙂

ingridka91
9. kvě 2015

Když nad tím teď tak přemýšlím,tak už 7 měsíců je den za dnem jako přes kopírák!!!Od rána do večera k nezastaveni...celý den jen úklid a vzápětí hned bordel a takhle to pokračuje až do večera 😠 od té doby co se narodil 3 syn Ericek,tak už snad ani nevim co je to sednout si v klidku k televizi a co je to v klidu se naobedvat 🙂 dalo by se to krásně zvládnout kdyby nebyl nejstarší syn HYPERAKTIVNI 😀
Každý den se u mě liší jen tím kolikrát se za ten den vytočím 😀

beveron
12. kvě 2015

zrovna dneska jsem propadla momentální krizi, že jsem jenom uklízečka a služka a že kdybych odešla, spíš by je zajímalo co budou jíst než co je se mnou. ale to byla prostě únava a stres a další věci, které když se nahromadí, tak jednou za čas vybuchnu.
jinak máme doma doma docela režim, který dodržuju hlavně kvůli sobě, abych si ty děti taky užívala a ne jen přežívala.

sonjuletka
12. kvě 2015

tak napište pokud můžete rozpis po hodinách... taky by mě to moc zajímalo 🙂

petula_88
12. kvě 2015

Kolem seste budicek, snidane, ranni ocista, uklid po snidani vcetne upatlaneho ditete, prani, pripadne drobny uklid za asistence prcka. Mezi 9-10 odchod na ven, po 11 obed, do 12 vetsinou usne. Ja- Uklid rozhazenych hracek, spanek, kafe. Do tri je vzhruru, svaca, umyt po svace, nejpozdeji ve 4 ven. Kolem seste domu na vecu, prd sedmou vana a v pul osme vetsinou spi... a ja uklizim bordel za cely den, chystam jidlo na dalsi den, zehlim nebo odpadnu u telky. V 10 vecerka. Mam rocniho prcka a opravdu obdivuju mamci, co jsou schopne jeste studovat, pripadne pracovat

alboo
12. kvě 2015

malá vstává kolem 6-7, když vstane v těch 6 beru si jí do postele a dospím, s těch 7 fakt už vylezu a dělám snídani - mlíko, když se nají ona, během dělání své snídaně, krmím psy, kočky, pak se najím já. Pak si hraje s hračkama, když je protivnka nekam vyrazíme, aby měla změnu, v 10-10.30 sváča, po sváče chváli hraní a v 11-13 se spí. Já ted už chodím s ní, došla sem k závěru, že to jediný benefit z rodičovský dovolený, že můžu přes den spát, když spí ona. Dřív sem lítala jak blbka v době oběda 2-4 hodiny s kočárem po okolí, ted ani náhodou. po probuzení je oběd cca 13.30, po obědě si chvíli hraje, pak se jde ven s kočárem nebo jen tak na zahradu, sváča kolem 16.30, po té si bud hraje doma nebí se jde ven, po 19hod se koupe (obden), ve 19.30 večere, ve 20 je tuhá. A já chodím spát 22-23. Po večer vařím jídlo pro nás, pro ní. Pro ní pak je zatím vytahuju z mrazáku, večer maximáně meju nádobí nebo uklízím prádlo. Nějaký větší uklid dělám i víkendu, vezem si jí manžel nebo já a ona uklízí. S ní tak občas přes den něco sem tam poklidím, jako pověsím prádlo, vyluxuju, prach a tak. Jinak k tomu chodím do práce na 0,5 úvazku, převážně na noční a nebo víkend, takže za polední spánek sem fakt ráda. A jak někdo píše přežít, tak to si říkám už přes 8.měsíců, protože to je fakt furt dokola, nic pro mě 😎

beveron
12. kvě 2015

my vstáváme mezi půl sedmou a sedmou, ale někdy i na krajní budíček v 7.15. ale to se moc nestává
já chystám sebe a klučíka do školky, beru psa a cestou zpět vezmu pečivo nebo jen co zrovna akutně potřebuju,
domů přijdu mezi 7.30 a 8:20 (opravdu prostě podle toho jak vstaneme, zda si přidává snídani, zda se chce oblíkat sám nebo trucuje).
dám si snídani a to už mezitím i oblíkám elíka, kafe, snídá se mnou a tak v 8:35 jí nechávám hrát a dělám domácí práce - každý den luxuju, vytírám, koupelna, wc, hadry neuklizené, hračky rozházené a to do 10:00. Co nestihnu už pak dodělám po školce.
V deset se sebereme a máme bud vyřizování nebo ještě velký nákup autem, větší jen s kočárkem (ráno beru fakt jen chleba nebo jednu věc), nebo hřiště, procházka, stavíme, tančíme, nějak se jí snažím věnovat.taky pravda modrý koník atd.
Kolem 11:00 začnu vařit a rovnou i jíme. ve 12:10 oblíkačka, obouvačka pro honzíka do školky i se psem.
Ve 12:20 vycházíme ze školky a jdeme to obejít se psem a domů se dostanu tak ve 13:30, elík většinou usne a když neusne jdeme rovnou hned na hřiště, jen dáme domů psa. když usne, jdeme domů, honzík si hraje sám a já si dám kafe a tento čas je naprosto plonkový, kdy nejsem s to něco dělat, jsem na netu,na koníkovi, ale když vím, že elda usla těsně u baráku tak jdu na hodinu cvičit, ale když usla někde cestou tak už pak necvičím, protože bych nestihla celou hodinu a to by mě vytočilo. 😀
a jak se vzbudí, jdeme ven, to vycházíme různě, nedá se napsat jak a domů jdeme tak po 18h ( v teplých měsících). jdou rovnou do vany, do pyžama, večeře, pohádky, hrají si. já házím nádobí nebo když mám vše hotové žehlím. v 19:35 (po spongeBobovi) zuby, napít a spát. a já si je bud mazlím a téměř s nima usnu nebo cvičím, když jsem to nestihla přes den.

ha takhle napsané to není tak hrozný, tak jsem asi jen líná nebo co, že tu na mě ta třímetrová hromada prádla tak zle kouká.

sonjuletka
12. kvě 2015

@petula_88 jej nestraš. mě čeká přerušení studia a návrat ke studiu... přesně v jeho roce. ojoj.

beveron
12. kvě 2015

a v průměru tak 17 - 20.000 kroků za den. nezdá se to, ale s dětma se člověk fakt nalítá

marlasnehovavlocka
28. kvě 2015

Mam 3,5mesicniho prcka. Rano vztanem prebalim omyju maleho a sebe, nachystam snidani me a manzelovy najime se jdu ven se psem manzel hlida prcka, dojdu hraju si s prckem delam manzelovy svacinu umyju nadobi jdu s prckem k tv manzel odejde do prace jdem s prckem a psem ven dojdu udelam si neco rychleho na obed koukame na tv s prckem hrajem si manzel dojde z prace udelam mu veceri umyju nadobi dam si sprchu umyju prcka a hrajem si manzel jde se psem a ja uspavam prcka..behem toho jeste prcka kojim a prebaluju, a kdyz usne nebo kdyz nejdem ven tak misto toho uklizim treba vyperu nebo tak.,a kdyz pres tyden neni cas a nalada tak o vikendu manzel hlida prcka a ja za jedno dopoledne uklidim vyzehlim vyperu udelam obed a pak chodime na vylety. Kdyz je toho moc pomaha manzel. Prcek je narocny, malo spi hodne chce kojit a sam se moc dlouho nezabavi. Ale i tak mi prijde ze nic moc nedelam a nuda nuda..uz se tesim az bude vetsi a lip se snim domluvim. Bude si i chvili hrat sam,nebo mi bude pomahat.