Dosáhnu na rodičovský příspěvek, když jsem pracovala vždy jen brigádně?
Ahoj, otěhotněla jsem na škole a proto krom brigád nemám nic. Nemám nárok na mateřskou a našla jsem tohle. Budu rodit v roce 2022, je možné, že tím pádem nedosáhnu ani na rodičovský příspěvek a budu úplně bez peněz? Žádné aktuální informace jsem nenašla, jen, že EU vyžaduje změnu dle směrnic, jinak dostane ČR pokutu.
Článek ani nebudu číst, je 2 roky starý. Na rodičovský příspěvek nárok budeš mít.
Proboha a co hledat aktuální informace na ověřených zdrojích?
@lachtanice86, právě proto se ptám. Všude na to je jen, že se to musí vyřešit do srpna 2022, tak mě zajímalo jestli někdo neví více. Pardón. https://orangeacademy.cz/clanky/rodicovsky-pris...
Asi nikdo nic neví, kdyz se to má řešit až po volbách...
Rodičák dostaneš.
Rodicak dostaneš, je to 300 tis.,pokud si nepracovala, tak maximální měsíční částka je 10 000,-. Tak si to můžeš rozdělit až do 4 let věku dítěte.
Článek, který si přidala se tě netýká už jen proto, že jestli budou nějaké změny, tak to nejdřív v srpnu příštího roku a to ty už budeš na RP. Myslím, že pokud budou změny, bude se to řešit až s těmi co budou nové nastupovat na RP, ale to těžko říct. Hlavu si s tím nedělej.

Budeš mít rodičák 🙂