Dostanu porodné? Ještě jsme se nedohodli na alimentech
ahojky holky , tedkom v červnu se mi má narodit první dítko ,jsem rok na UP, otec přiznal otcovství a bude se jmenovat po něm .
Problém je ten, že snáma není a ani nebude . Bydlím sama a vůbec jsme se ještě nedohodli na alimentech
dostanu v takovém případě porodné? A co mám dělat abych je dostala ? A co vše mám žádat na SSP?
Vůbec se v tom nevyznám ,pomůžete mi? Díky L.
@bydzov1988 Dokud nemáš oficiálně udělané svěření dítěte do tvé péče a určené alimenty, tak se posuzujete dohromady, to že spolu nebydlíte nikoho nezajímá.
@j.a.n.i Já myslela, že pokud bydlím sama a otec na miminko nijak nepřispívá, tak že nárok mám? Jak tak vidím, tak získat porodné dneska není tak jednoduché.
@hanulkapal No, ale těžko ho někomu dají, když přijde a řekne "bydlím sama a otec nic nepřispívá", to by mohl říct každý 😉 musí to být nějak podložené.
porodné lze myslím žádat nejdéle rok po narození dítěte. holt je potřeba co nejdříve si pořešit všechny papíry, aby se skutečnosti, jako nefungující otec daly doložit a úřady mohly porodné vyplatit. do té doby opravdu nikoho nezajímá, jak to doma kdo má, když nemá "důkazy"

Já myslím, že určitě ano 😉 posílám kalkulačku pro info: http://www.penize.cz/kalkulacky/narok-na-porodne
Ale kde žádat, to netuším, my nárok nemáme :(, zkus si to najít na webu.