Holky z vyšších pracovních pozic, jak vysokou máte mateřskou?

kukokuko
24. črc 2017

Ahoj holky,
dělám si takový malý osobní průzkum a zajímá mě jak vysokou máte mateřskou a jak s ní nakládáte.
Prosím pouze jen holky co jste pracovaly jako manažerky, či jste podnikaly či zastávaly vyšší pracovní pozice.
Moc děkuji

kvietorka
24. črc 2017

@kukokuko 32 tis., pozice manager...maximalni strop je myslim kolem 34tis.

mandre
24. črc 2017

@kukokuko podnikatele maji minimalni mzdu😳, jinak by je zruinovaly odvody, to je obecne znama vec.

misa357
24. črc 2017

@mandre Blbost 😠!!! Asi neznáte žádného rozumného podnikatele.

journals
24. črc 2017

Dobrý podnikatel je hlavně finančně gramotný a umí si spočítat co se vyplatí. Takový podnikatel také moc dobře ví, že šidit sám sebe na odvodech je velmi neuvážená (ne)investice 😉 @mandre

kukokuko
autor
24. črc 2017

Ajaj, opět klasický problém internetových dizkuzí, tj. není odpovídáno na otázku tazatele. Takže opakuji, že mě zajímá výše mateřské uvedených skupin a to jak s ní tyto osoby nakládají..Např. investují do mimča, do svého vzdělání, běžné výdaje jako potraviny, auto atd...Nic víc, nic míň🙂

cizinkaa
24. črc 2017

Materska asi 970 kc denne, mesicne tedy 30 tis. 😉
Pozice manazerka. Nenakladam nijak. Zijeme z partnerovo vyplaty (reditel, abychom si zvykli pouze na jeden prijem) a z meho prijmu pokracujeme ve zvelebovani zahrady 🙂

mandre
24. črc 2017

@journals
@misa357
a jak dlouho podnikáte a jestli vůbec?? Nemluvím o OSVČ, ale o majiteli firmy. Finanční gramotnost se nerovná dát si vysokou mzdu, zaplatit obr odvody a čekat, že dostanu pak MOŽNÁ minimální důchod, jestli vůbec nějaký bude 🙂. Zaměstnanci s tímto nemůžou udělat nic, podnikatel má možností víc.
Ale jak píše @kukokuko, dál to nemá cenu rozebírat...jen jsem chtěla napsat, že majitel firmy (podnikatel) asi nepatří do jejího vzorku.

budouci_maminka
24. črc 2017

Jednatelka firmy, rok před mateřskou jsem si plat snížila, nevyplatilo by se mi mít hodne vysoký plat (odvody versus prijem davek), zahucela bych tam zbytečně o 0,5 mil Kč za těch 12 mesicu..s účetní jsme se dobraly k rozumné výši platu a rozumné mateřské.
A co s penezma? Rekonstruujeme dům, takže to lítá, že ani nevíme jak..ted uz mam rodicak, 6 tis měsíčně, to padne na 2 nákupy jídla. Je to spíš takové kapesné, ani to jako prijem neberu. Pracuji í při dítěti, finance od ČSSZ tedy není můj hlavní zdroj..

sandi
25. črc 2017

Ahoj, 33 tis., nijak zvlast jsem s ni nenakladala, proste jsem ji pouzivala jako do te doby svůj plat a pote jsme zili z platu manzela.

zuzineckah
25. črc 2017

jednatelka firmy, kde jsem většinový majitel. Mateřská byla 30 tisíc. Teď jsem na RP, firmu vedu dál. Nijaký zvláštní účel ty peníze neměly, ale určitě z nich šlo víc na potřeby pro nejmladší a část z nich šla bokem na zálohu na nové auto, které budeme pořizovat (na 3 děti potřebujeme větší). RP mám 8tis. a mám to stejně jako @budouci_maminka, je to na dva nákupy, takže spíš taková bokovka, ne primární příjem.

dareen
25. črc 2017

Mateřská 29tis. ..normálně používaná jako můj plat. .posléze při RD jsem sahala do předem nasporenych peněz určených manželův k dorovnání schodku..manželův plat jde komplet na hypotéku, opravu chalupy,auta. ..po 6mes opět částečně pracuji. .