icon

Jak omezit neustálé utrácení na mateřské dovolené?

3. dub 2025

Doma na mateřské utrácím snad nejvíc , co jsem tak zaznamenala.
Když jsem chodila do práce a vracela se domů v 6 večer, byla jsem ráda za jídlo, sprchu a postel… a ráno znovu. Popravdě jsem zvyklá na režim , tak nějak ho vyžaduju a na mateřské přece jen je to trochu jiný.. do práce se strašně těšim, jen se bojím, jak to zkloubit a zvládat pak se školkou, časem na syna, atd…
Ale co mě dost trápí, je, že hrozně utrácím… pomalu denně něco objednávám. Miluju čekat na balíček, pak si pro něj jet do Boxu…
Vyčkávám a těším se, no pak z toho druhý den takovou radost nemám.
Než to objednám, mám opravdu nutkavou touhu tu danou věc koupit, že jí strašně potřebuju a díky tomu bude daná místnost útulnější, lepší… (ano, jedná se hlavně o dekorace a doplňky do domu)
Pro sebe oblečení si nekupuju, jen občas když fakt něco potřebuju (je mi krátké nebo malé triko, koupim nové vyhodím staré)
U syna to samé, jedu prakticky. Co je potřeba, koupím. Kupuju kvalitní materiály, aby dlouho vydrželo.
Ale furt prahnu po tom mít to v mém oku doma dokonalé.
Ale nespokojím se s něčím třeba z Pepco, atp…
Takže si řeknu, jé tohle povlečení se mi líbí a hodí se mi do ložnice, bude strašně příjemný… koupím ho.
Košíky do koupelny takové makové, potřebuji nutně. A těchto drobností je strašně moc, od závěsů až po koberce…
Přijdu si jakoby “neúplná” když nedokončím myšlenku o představě dané věci a nekoupím jí. Furt o tom pak přemýšlím a myslím na to. Kdy to teda koupim ?? Ikdyž je to měsíc..
Takových věci už je pak strašně moc, v řádech tisíců a dostávám se do tenze, kde na to jako vezmu když to tak potřebuju 😳😳🙉

Strana
z3
pampelina18
6. dub 2025

Kupuji jídlo, oblečení dětem jen když to je nutný sobě max 2x do roka, manželovi stejně jako dětem. Kosmetiku na sebe kupují 1x za rok , hygienu kupují když dojde. Ptákoviny do baráku nekupuji, zbytečný lapače prachu. Zavesy, záclony, povlečení atd kupujeme max 1x za rok... Když to tak schrnu 1x za měsíc možná dva jdu pro oblečení, jinak každý týden jídlo + hygiena... Nic víc nekupuji, když to není nutný a nic nám nechybí

pampelina18
6. dub 2025

Možná začni doma něco dělat než brouzdat po netu a přemýšlet co koupit. Tak jestli to je tvoje první dítě, tak se nedivím. Jedno dítě je prd a je s ním nuda. Až budeš mít 3 a více, tak teprve poznáš co to je starat se o děti a nemít čas

autor
6. dub 2025

@pampelina18 ale já dělám, vše tak nějak stíhám… ráno si připravuji jídlo na oběd , chodíme běhat s kočárem, pak jde syn spát, mezitím stihnu poklidit, doma i na zahradě, zalít květiny, atd.. máme kočky, takže i o ně je postaráno. Pak vařím se synem když se vzbudí - má to rád . Pak jezdíme odpoledne občas do bazénu. Furt mám co dělat, ale tak nějak myslím na všechno i na věci co asi nejsou potřeba

gbp
6. dub 2025

tak ty píšeš o takových věcech, které když koupím, mám je roky 🤷‍♀️ navíc mi chodí jen rodicak a pidi vyplata z DPP a musím poplatit taky nějaké věci, takže mi zbude minimum. každý měsíc nakoupím v DM, ale často je to jen jídlo, nebo ještě pro kočku. tak 2x, 3x do roka lekarna nebo nějaké doplňky stravy a bylinky. tak 1x za rok knihy, 1x hračky, to se vždycky snažím nakoupit naráz i pro kamarády na narozeniny dopředu nebo klidně v létě na vánoce, když mám zrovna peníze. oblečení teda jen když děti vyrostou a na sebe tak jednou max 2x za rok. možná jednou za rok něco do domácnosti většinou ve 4home nebo IKEA, ale máme 3+1, takže jen zahlcovat vecma to tady fakt nejde. nevím, k čemu bych využila miliardu košíčků, povlečení mám přesně troje, protože víc se mi nevleze do šuplíku 🤷‍♀️ toustovač mám 😄 a tepovac si jednou za rok pujcuju. mop mám asi tak 10 let.

fire85
6. dub 2025

@pampelina18 oblecení pro sebe jen 2x do roka ?

fire85
6. dub 2025

@pampelina18 myslíš že pokud ma jedno dítě tak neví co je to starat se díře?

pampelina18
7. dub 2025

@fire85 ano , to úplně stačí

pampelina18
7. dub 2025

@fire85 neví, Jendo dítě není žádná starost

autor
7. dub 2025

@pampelina18 já nevím jak se starat o dítě? Jak tě vůbec napadlo něco takovýho někomu psát… každá se snaží být tou nejlepší mámou pro svoje dítě!! A ty jsi toho názoru, že 1 dítě=žádné dítě? Tak kdo má tady pak komplexy ? Nejlepší jsou matky co mají X dětí jen aby se to o nich vědělo, ale pak si neumí přiznat.. a pindaj na to jak nic nestíhají. Supermatko!

pampelina18
7. dub 2025

Já stíhám vše a ještě zvládnu i spát přes den na pohodu😂 a jedno dítě není žádná starost, pouze výmluvy žen, aby bylo jak to mají náročné 😀

adelinka89
7. dub 2025

@pampelina18 no co na to říct, jsi prostě skvělá no...😅

cherie24
7. dub 2025

@pampelina18 říká někdo, kdo má v každé diskuzi jiný počet dětí. 😆

pampelina18
7. dub 2025

@cherie24 nevím proč bych měla uvádět počet dětí 😁 myslím že každému je do toho úplné... 😀 a jinak když tě to zajímá tak tak jich mám 5, rok od sebe a teď čekám 6 😄 a pohoda

fire85
7. dub 2025

@pampelina18 tak oblečení 2x do roka pro sebe fakt nestačí, nejsem cuchta, ráda se oblékam. To že to stačí tobě neznamená že všem. A že má jedno dítě tak neví co to je starat se ? Jedno dítě jako není dítě nebo jak? Kde bereš tyhle debilní názory 🤮🤮

fire85
7. dub 2025

@pampelina18 no čekáš 6 ? Takže celý život doma a pak jsi nezamestnantelna, budeš na soc. Dávkách a děti pak taky ptz nic jiného nevidí.chudaci....brigády když jsi doma předpokládám nemáš ...

te_reza
7. dub 2025

Co si dát peníze bokem, nechat si nějaký základ, co jde utratit za blbiny a zbytek strčit na spořicí účet? Já taky ráda nakupuju, ale tohle už je fakt dost, no 😅

te_reza
7. dub 2025

@fire85 ta má i hospodářství a zvládá naprosto, ale naprosto všechno. To je tak dokonalá žena, že si nejsem vůbec jistá, jestli je z tohohle světa 👀😉

autor
7. dub 2025

@te_reza co kupuješ ty? Co je pro tebe ještě ok? 😀

te_reza
7. dub 2025

@anonym mám to nárazově. Teď mám objednaný aboutyou, něco z grizly, crosbody tašku,bez který bych přežila, páč jich mám milión, tenisky a dva balíky z temu 🤦 mám to tak půl na půl,co potřebuju a co chci 😂 ale výplatu za krávoviny nedám, to víc prožerem 😂

drep
7. dub 2025

Já se velmi zodpovědně snažím žít udržitelně, ale taky mi to ne vždy jde. Navíc vlastně bych půl výplaty utratila za kraviny, tak to moc nepoznáme, takže mě nelimituje nutnost. Tak si sama dělám překážky. Oblečení si prohlížím nejmíň měsíc, spíš dva, než se rozmyslím, jestli to fakt potřebuju (a nepotřebuju). Pro radost kupuju spotřební blbinky (hlavně omalovánky atd od oblíbených českých firem, který dcera spotřebuje). A nakupuju striktně jenom týden po výplatě, pak už ne (kromě akutních věcí, co se rozpadly atd). A celou výplatu převádím rovnou na spořící účet, takže na nákup si musím vědome přeposlat peníze na normální účet, což mě taky odradí.

pampelina18
7. dub 2025

@fire85 mám firmu 😂

cherie24
7. dub 2025

@te_reza mě by zajímalo, kde k těm dětem přichází. Nedávno jsme dostali upozornění na lákání dětí do auta pár kilometrů od nás, tak jestli tady nejezdí ona a nemá firmu na krádeže dětí 😃 protože její počty dětí rostou myší rychlostí. I kdyby si vrzla hned v porodnici, tak ty její příspěvky nesedí. 🤭

te_reza
7. dub 2025

@cherie24 taky mě ty počty nesedí

autor
7. dub 2025

@te_reza já mám problém s utrácením a @pampelina18 se neumí dopočítat děti 😀😀

mabs
7. dub 2025

Což je horší 🤣

autor
7. dub 2025

Asi bych si měla jít něco koupit 😀😀 jsem na tom ještě dobře 😀

fire85
8. dub 2025

@pampelina18 to určitě, prej firmu 🤭🤣

cherie24
8. dub 2025

@te_reza mě by vážně zajímalo, co je to za člověka. Vymýšlet si bludy na mateřském fóru a snažit se shazovat sebevědomí matkám s dětmi, to je zajímavá zábava. Fakt by mě zajímal reálný život takového člověka. Jestli je tak zlá nebo má tak k politování život, že si psychicky "pomáhá" virtuálním urážením ostatních.

drep
8. dub 2025

@cherie24 když si tu chceme hrát na psycholožky, tak já si nejsem jistá, jestli se fakt snaží srážet sebevědomí. Nebo jestli je to primární cíl. Spíš mi přijde, že obecně snažím vyvolat flame. Vždycky přijde s agresivně projeveným názorem úplně mimo v kontroverzní diskuzi, nikdy nepřispěje do diskuze jakou vybrat barvu záclon nebo o oblíbený knize. Přispíval jen tam, kde to je už prvoplánově výbušný. Stejně jako rosalindablbinda a její jiné reinkarnace. Klidně si umím představit, že je to nějaká taková ta prokremelská bába, co je jí fuk, jestli ty brečky leje do facebookový diskuze o Fyjalovi nebo o barefoot botech (tam je najdeš taky) anebo tady

matusoni
9. dub 2025

A jam všechny ty věci dáváš?😲

Strana
z3