Kdo pracujete na OSSZ a víte, co mám doložit k PPM?

leejlaa
31. říj 2013

Prosím je tu někdo takový? Pořád mi není jasné, jestli mám něco donést na OSSZ až budu žádat o PPM. Papír dostanu od doktorky, ona mi vyplní nějaké info, a to pak odnesu do posledního zaměstnání, kde účetní vyplní další info, a celý formulář pak předá OSSZ. Tomu rozumím. Ale to na OSSZ nějak vědí, že podmínky na to, abych měla nárok na PPM splňuji, nebo to musím nějak doložit např. smlouvama z předchozích zaměstnání ? Protože podmínky vím, že splňuji, to už sem si zjistila ( vejdu se do ochranné lhůty), ale původní ochranná lhůta vznikla ze zaměstnání minulého, tedy toho, kam neodevzdávám formulář o PPM. Tím, že jsem jako těhotná nastoupila ještě na měsíc k jinému zaměstnavateli, se mi lhůta jakoby prodloužila a nevyčerpané dny z té původní, se mi přičetly ke lhůtě získané v novém zaměstnání. Jak bude OSSZ tedy vědět, že všechny podmínky sem splnila, oni si to nějak předávají mezi sebou, a vidí to v počítači nebo jim tam mám donést nějaké důkazy (smlouvy atd.), aby bylo jasně vidět, že všechny podmínky pro výplatu PPM splňuji? Co když tam účetní odnese ten formulář, a oni mi pak napíšou, že nárok nemám, třeba jen kvůli tomu, že nebudou mít podklady, z kterých je to jasné ? Umí tu někdo poradit? Nevím, jestli sem to napsala dost srozumitelně

j.a.n.i
31. říj 2013

@leejlaa Oni vidí v počítači k jakému datu tě který zaměstnavatel přihlašoval a odhlašoval kvůli platbě sociálního, takže pokud nebyl některý ze zaměstnavatelů lempl, tak tam potřebné údaje o době pojištění mají. V opačném případě bys to dokládala například smlouvami, ale to má smysl řešit až v případě, že by se vyskytl nějaký problém, preventivně to nemá smysl.

leejlaa
autor
31. říj 2013

@j.a.n.i opět děkuji :D

verosek
1. lis 2013

tohle jsem ani neřešila. Papír od doktora jsem dala účetní a ta to poslala na sociálku. Řešila jsem až příspěvek rodičovský.