icon

Kdo stále čeká na příspěvek 5000 Kč na dítě?

6. zář 2022

Ahojky holky.Chápu,že je to tady asi neustále dokola,ale i tak bych se ráda zeptala,jestli je tu někdo,kdo podával jako já žádost 15.8 s ověřením příjmů a peníze stále nemá?Nejde mi ani tak o ty peníze jako spíš o ten způsob vyplácení (beru to,že na to mají 30dní).Jen se chci zeptat 🙂

Strana
z8
barca90
14. zář 2022

@munihe lepsi volat primo na oddeleni Statni socialni podpory kam psadate, ja volala vedouci oddeleni, abych neblokovala prepazku a koukla se do systemu a rekla co a jak, manzel nema sehrane prijmy, takze budeme muset dolozit pres aplikaci az nam prijde vyzva. A dnes je na vetsine uradu uredni den, takze bych volala uz dnes a necekala do pondeli.

sarinecka30
14. zář 2022

14.8 podáno a dnes 14.9 přišly penize

domina18
14. zář 2022

31.8 podáno a dnes přišli.

zita1977
14. zář 2022

@barca90 toto mi také řekli, ale je divné, že jsem tam volala o den dříve a prý je vše ok a zavoláte tam o den později a už je problém......nemají to prostě vychytané

barca90
14. zář 2022

@zita1977 tak uz mame schvaleno 😂 Urednice z UP mi pak jeste volala, ze nemam cekat na vyzvu jen to potvrzeni poslat bud mailem, postou nebo prinest osobne. Posilala jsem pres maila a ted mi psala, ze skvele a ze mame schvaleno a vyplata do konce zari. Jen, ze v te aplikaci to vzdy trva den ci dva nez se to aktualizuje. Takze tam mam zatim furt, ze se zpracovava.

misiatko69
14. zář 2022

@barca90 ďakujem, zajtra tam zavolám taky že čo 👍

elaine1
14. zář 2022

Tak nakonec 13.9. peníze přišly, žádost podaná 14.8..

misiatko69
15. zář 2022

@hanourek_ máte nárok žiadať až do 31.7.2023 ak ste tehotná, je to uvedené na stránkach mpsv.

autor
15. zář 2022

@misiatko69 to ano,ale nárok na příspěvek mají děti narozené od 2. srpna 2004 do 31. prosince 2022 s tím,že můžou žádat nejpozději do 31.7.2023.Pro děti narozené od 1.1.2023 už to není.

zita1977
15. zář 2022

@barca90 já tomu stále nerozumím….. jedna pracovnice mi řekne, že tam je vše v pořádku, druhá, že tam vidí pouze “I” a třetí, že výzev na odeslání mají hodně a že holt musím počkat 😞

hanourek_
15. zář 2022

@misiatko69 děkuji🙂

barca90
15. zář 2022

@zita1977 pani u nas na pracaku mi rekla, ze se jeste koukala do manualu co k tomu maji a pry se to muze udelat takto 🤷🏼‍♀️ Proto mi pak jeste volala, ze nemusim cekat na vyzvu a v mailu mi pak psala, ze zadala do systemu a mame schvaleno.

adriana1712
15. zář 2022

Žiadosť podaná online hneď 15.8. ráno, dodnes nemám ani schválené...

teriuhli
15. zář 2022

Dobrý den, přidávám se do diskuze. Zadost odeslána 15.8., před chvíli mi přišlo, že moji zadost budou řešit v prodloužené správní lhůtě a ta je dalších 60 dni. Jsem jediná nebo to má někdo stejně? Už mi svitla naděje, že mi to konečně schválili a nic. Chapu, že toho mají hodně, ale jakto, ze někdo to má do 14 dni už i na účtě. Mají v tom bordel.

adriana1712
15. zář 2022

@teriuhli stejna správa mi prisla asi pred 10 minútami.😯

teriuhli
15. zář 2022

@adriana1712 Hlavně v tom e-mailu není žádný jiný vysvětlení 😅 takže jako co si pod tím má člověk představit

adriana1712
15. zář 2022

@teriuhli to je krásná pomoc so školskymi pomůckami 🤔 čakám na to každý den ako blázon, a teraz sa dozviem, že mám čakať minimálne ďalšie dva mesiace. Snád to príde aspoň do Vianoc...🙄

pralinka12
15. zář 2022

Chci se zeptat zda někomu přišel email skrz příspěvek? stím, že mu napsali že jejich žádost bude řešena v prodloužené správní lhůtě? zda to měli ihned vyřešené? nevím kde by měl být problém 🙈?

adriana1712
15. zář 2022

@teriuhli presne. Hneď som im na ten mail odpísala, žeby som chcela bližšie info, ale bohvie či vobec dostanem odpoveď. A v Jendovi tú správu ani nemám.

teriuhli
15. zář 2022

@pralinka12 zrovna to tady řešíme s paní 😩

adriana1712
15. zář 2022

Vidím to tak, že tato správa prišla každému, kto podával žiadost 15.8., pretože na vyjadrenie mali mesiac, a keďže to nestihli spracovať (do dneska), dali si dlhšiu časovú rezervu 🤨

pralinka12
15. zář 2022

Tak teď taky na to koukám,tak vidím že tedy nejsem jediná? přišlo mi to též před chvílí...a jsem z toho tedy jelen..já tam tedy žádala ať mi prověří příjem u přítele?ale tam by opravdu neměl být problém?tak nechápu nějak...tak se možná dočkáme na vánoce 😀

teriuhli
15. zář 2022

@adriana1712 no uvidíme. Jelikož byl problém poslat to i do těch 30 dní 🥵 jak jsem psala, musí mít mraky žádostí, ale nemají žádný systém! A to mě štve. 15.8 jsem to sledovala cely den a odeslala jsem to hned, co to fungovalo 😅 v domění, ze to budou posílat postupně a ne jak se jim zamane

teriuhli
15. zář 2022

@adriana1712 přesně tak. Pro jistotu tam dali radši dalších 60 dni. Budu doufat, že to ale stihnou dřív 🙏🏼

adriana1712
15. zář 2022

@teriuhli ja som žiadosť odoslala hneď ráno okolo 7:00 😀aj ja som si myslela, že prvé žiadosti budu spracovávať medzi prvými... Som samoživitelka a príjmy určite nemám milion v hrubom, tak neviem, čo je na mojej žiadosti také zložité.

adriana1712
15. zář 2022

@teriuhli napíšte prosím kludne aj SZ, keď vám to konečne príde, alebo keď vám to už aspon schvália🙏

teriuhli
15. zář 2022

@adriana1712 Určitě muzu dat vědět. Snad se opravdu dočkáme dřív než za 60 dni. Já sice doma nemám školáka, ale pliny stojí taky dost peněz a proste by se to hodilo už teď. 🥵

adriana1712
15. zář 2022

@teriuhli ja mám dvoch školákov a celkom som s tými peniazmi počítala už k začiatku šk. roka. :/

barca90
15. zář 2022

Maminky byt vama tak zavolam na prislusny urad oddeleni statni socialni podpory a optala se. Mela jsem to same, resila jsem s urednici a mam schvaleno, mail mi prisel tedy taky, coz je automaticky. Na UP davky resi v jinem programu nez je ten vladni Jenda, takze to do nej nestihaji zaznamenavat. A dalsi vec je, ze u nas byl problem, ze se nenahral manzelovo prijem, protoze je statni zamestnanec ve sluzebnim pomeru, takze na to taky bacha, museli jsme jeho prijme zvlast dokladat.

krisanta
15. zář 2022

@adriana1712 dobrý večer, též mi dnes přišel email s tou prodlouženou lhůtou. A též jsem podávala žádost 15.8. 🤨

Strana
z8