Kdo stále čeká na příspěvek 5000 Kč na dítě?
Ahojky holky.Chápu,že je to tady asi neustále dokola,ale i tak bych se ráda zeptala,jestli je tu někdo,kdo podával jako já žádost 15.8 s ověřením příjmů a peníze stále nemá?Nejde mi ani tak o ty peníze jako spíš o ten způsob vyplácení (beru to,že na to mají 30dní).Jen se chci zeptat 🙂
14.8 podáno a dnes 14.9 přišly penize
31.8 podáno a dnes přišli.
@zita1977 tak uz mame schvaleno 😂 Urednice z UP mi pak jeste volala, ze nemam cekat na vyzvu jen to potvrzeni poslat bud mailem, postou nebo prinest osobne. Posilala jsem pres maila a ted mi psala, ze skvele a ze mame schvaleno a vyplata do konce zari. Jen, ze v te aplikaci to vzdy trva den ci dva nez se to aktualizuje. Takze tam mam zatim furt, ze se zpracovava.
@barca90 ďakujem, zajtra tam zavolám taky že čo 👍
Tak nakonec 13.9. peníze přišly, žádost podaná 14.8..
@hanourek_ máte nárok žiadať až do 31.7.2023 ak ste tehotná, je to uvedené na stránkach mpsv.
@misiatko69 to ano,ale nárok na příspěvek mají děti narozené od 2. srpna 2004 do 31. prosince 2022 s tím,že můžou žádat nejpozději do 31.7.2023.Pro děti narozené od 1.1.2023 už to není.
@misiatko69 děkuji🙂
Žiadosť podaná online hneď 15.8. ráno, dodnes nemám ani schválené...
Dobrý den, přidávám se do diskuze. Zadost odeslána 15.8., před chvíli mi přišlo, že moji zadost budou řešit v prodloužené správní lhůtě a ta je dalších 60 dni. Jsem jediná nebo to má někdo stejně? Už mi svitla naděje, že mi to konečně schválili a nic. Chapu, že toho mají hodně, ale jakto, ze někdo to má do 14 dni už i na účtě. Mají v tom bordel.
@teriuhli stejna správa mi prisla asi pred 10 minútami.😯
@adriana1712 Hlavně v tom e-mailu není žádný jiný vysvětlení 😅 takže jako co si pod tím má člověk představit
@teriuhli to je krásná pomoc so školskymi pomůckami 🤔 čakám na to každý den ako blázon, a teraz sa dozviem, že mám čakať minimálne ďalšie dva mesiace. Snád to príde aspoň do Vianoc...🙄
Chci se zeptat zda někomu přišel email skrz příspěvek? stím, že mu napsali že jejich žádost bude řešena v prodloužené správní lhůtě? zda to měli ihned vyřešené? nevím kde by měl být problém 🙈?
@teriuhli presne. Hneď som im na ten mail odpísala, žeby som chcela bližšie info, ale bohvie či vobec dostanem odpoveď. A v Jendovi tú správu ani nemám.
@pralinka12 zrovna to tady řešíme s paní 😩
Vidím to tak, že tato správa prišla každému, kto podával žiadost 15.8., pretože na vyjadrenie mali mesiac, a keďže to nestihli spracovať (do dneska), dali si dlhšiu časovú rezervu 🤨
Tak teď taky na to koukám,tak vidím že tedy nejsem jediná? přišlo mi to též před chvílí...a jsem z toho tedy jelen..já tam tedy žádala ať mi prověří příjem u přítele?ale tam by opravdu neměl být problém?tak nechápu nějak...tak se možná dočkáme na vánoce 😀
@adriana1712 no uvidíme. Jelikož byl problém poslat to i do těch 30 dní 🥵 jak jsem psala, musí mít mraky žádostí, ale nemají žádný systém! A to mě štve. 15.8 jsem to sledovala cely den a odeslala jsem to hned, co to fungovalo 😅 v domění, ze to budou posílat postupně a ne jak se jim zamane
@adriana1712 přesně tak. Pro jistotu tam dali radši dalších 60 dni. Budu doufat, že to ale stihnou dřív 🙏🏼
@teriuhli ja som žiadosť odoslala hneď ráno okolo 7:00 😀aj ja som si myslela, že prvé žiadosti budu spracovávať medzi prvými... Som samoživitelka a príjmy určite nemám milion v hrubom, tak neviem, čo je na mojej žiadosti také zložité.
@teriuhli napíšte prosím kludne aj SZ, keď vám to konečne príde, alebo keď vám to už aspon schvália🙏
@adriana1712 Určitě muzu dat vědět. Snad se opravdu dočkáme dřív než za 60 dni. Já sice doma nemám školáka, ale pliny stojí taky dost peněz a proste by se to hodilo už teď. 🥵
@teriuhli ja mám dvoch školákov a celkom som s tými peniazmi počítala už k začiatku šk. roka. :/
Maminky byt vama tak zavolam na prislusny urad oddeleni statni socialni podpory a optala se. Mela jsem to same, resila jsem s urednici a mam schvaleno, mail mi prisel tedy taky, coz je automaticky. Na UP davky resi v jinem programu nez je ten vladni Jenda, takze to do nej nestihaji zaznamenavat. A dalsi vec je, ze u nas byl problem, ze se nenahral manzelovo prijem, protoze je statni zamestnanec ve sluzebnim pomeru, takze na to taky bacha, museli jsme jeho prijme zvlast dokladat.
@adriana1712 dobrý večer, též mi dnes přišel email s tou prodlouženou lhůtou. A též jsem podávala žádost 15.8. 🤨

@munihe lepsi volat primo na oddeleni Statni socialni podpory kam psadate, ja volala vedouci oddeleni, abych neblokovala prepazku a koukla se do systemu a rekla co a jak, manzel nema sehrane prijmy, takze budeme muset dolozit pres aplikaci az nam prijde vyzva. A dnes je na vetsine uradu uredni den, takze bych volala uz dnes a necekala do pondeli.