Kdo stále čeká na příspěvek 5000 Kč na dítě?
Ahojky holky.Chápu,že je to tady asi neustále dokola,ale i tak bych se ráda zeptala,jestli je tu někdo,kdo podával jako já žádost 15.8 s ověřením příjmů a peníze stále nemá?Nejde mi ani tak o ty peníze jako spíš o ten způsob vyplácení (beru to,že na to mají 30dní).Jen se chci zeptat 🙂
@adriana1712 ja volala na prislusny urad prace dle bydliste, na jejich strankach jsem si nasla cislo primo na vedouci oddeleni statni socialni podpory a ta mi pomohla.
Dobrý večer, také mi to přišlo, že se lhůta prodlužuje na 60 dnů. Žádala jsem přes ID 15.8.,spletla se a chtěla potvrdit příjem. Byla jsem téměř rok na neschopence(po dvou operacích ) a paní mi volala z Úřadu práce, že potřebuje doložit příjem. Tak jsem na sociálce poprosila paní aby mi to vytiskla, i v práci mi dali příjem a vše poslala na JENDU. Už jsem čekala konečně schválení a nakonec přišlo tohle..😞Držme si pěsti, ať nám to dají co nejdříve a můžeme dětem nakoupit🍀!
Jeeeezis holky nejancete, penize vam prijdou, urcite bych kvuli tomu nikam nevolala 🙄 ano, pliny neco stojej, ale na to mame rodicak. Rozhodne bych kvuli tomu neblaznila, taky jsme nemusely dostat vubec nic.
@pinkyy noo, ja som s tými peniazmi teda dosť počítala a momentálne mám od brata půjčené peníze na školské potreby pre obe děti. Tak preto to riešim. Verím, že jednou to snad dostanem, ale pre mňa je dosť podstatné, kedy. Za normálnych okolností by som na školské veci mala peňazi dost, ale mala som výdaje (pohreb) a počítám každu korunu 😢
@adriana1712 někdy se hold okolnosti sejdou my byli taky za ty peníze rádi manžel na neschopence a 60 % a já na rodicaku
@pinkyy upřímně,mě by se ty peníze hodily mít už na účtu, syn školka,dcerka 1.trida ZŠ,já na pracáku po výpovědi z práce.
@pinkyy já mám stejný názor, volat atd to fakt ne, když to přijde za dva měsíce nebo za tři je mi jedno, ale měla bys pochopit, že jsou lidi, převážně samozivitelky, které jsou opravdu rády za každou Korunu. Nevím jestli si někdy samozivitelka byla? Já ano, a je fakt nepříjemný rikat dítěti že nemáte na.lizatko.
Takže se nezlob, ale tenhle komentář ještě s tím smajlíkem s očima v sloup je totálně mimo, protože tebe ani mě ty peníze nespasi, někoho ovšem možná ano.
Jen pro zamyšlení, neber to jako útok.
@leniczka23 přesně tak, kdejaka samozivitelka čeká i na ten mizerný rodičák jak na smilovani
@pralinka12 já jsem taky žádala 15.8. a žádnou zprávu, že to budou řešit v prodloužené lhůtě nemám 😨 takže to bude ještě hooooodně dlouho trvat, než nám to vyplatí.
Včera som im písala, dnes mám takúto odpoveď: Dobrý den, zhruba 2 % žádostí nebylo možné zpracovat do 30 dnů. Důvody jsou různé, nejčastěji je třeba upřesnit nebo dohledat informace o příjmech domácností. V některých případech je příčinou i to, že byl zadaný požadavek na zpětvzetí žádosti. Všechny tyto žádosti se budou řešit v prodloužené správní lhůtě 60 dnů.
Tiež mi dnes prišla sms, že sa mi to bude riešiť v predĺženej lehote a na technickej podpore mi pani vravela, že by to malo trvať max 14 dní ešte a že to je z dôvodu, že som slovenka a budu preverovať prijímy aj na Sk.
@misiatko69 ja na Slovenku nežijem už 12 rokov, príjmy tam nemám, tak snáď to preverovanie nebude trvať tých 60 dní 🙈
@agony28 jojo teď už jen čekat, nemusí to trvat měsíc, mě to přišlo asi týden po této zprávě, kamarádce 10 dní.
@adriana1712 nápodobne 😀
Tak dnes mi prišlo odsuhlasene, takže super 👍
tak konečně přišlo potvrzení i peníze po 14 dnech o odsouhlasení🙂
Já stále nič, žiadna zmena 🤷🏼♀️
@adriana1712 já také beze změny, ale podle předchozích komentářů to postupně schvaluji i nám, u kterých to nestihli do 30 dni 🙏🏼 takže nám to snad brzy taky schválí 😊
@krisstina93 já měla schváleno před 4 dny a včera přišly peníze bez jakékoliv zprávy. Vše jsem si musela hlídat přes aplikaci. Snad Vám taky peníze brzy příjdou 👏
@zita1977 já už je mám dávno :D zpráva o poslání peněz přišla až několik dní po vyplacení.
Nám přišel ve čtvrtek email, že musíme doložit příjmy od chlapa z důvodu nesehraných příjmů.
Mě volala paní z pracáku, že nemám uvedené moje rodné číslo v JENDOVI, a že nemám doložené příjmy. Vše jsem ale měla poctivě odeslané(byla jsem rok v pracovní neschopnosti po dvou operacích, tak nemohla najít můj příjem)odeslané, paní ani nevěděla... tak mi řekla, že si žádost mám stáhnout a podat znova(původní jsem podala 15.8.). Udělala jsem tedy jak mi paní poradila,20.9. tentokrát bez doložení příjmu(nemáme dohromady více jako 45 tisíc), ale zatím žádná odezva. Rodné číslo jsem ovšem neměla kam napsat, chtělo to jen muže a dcerky.. Tak uvidíme. Když to nepadlo malé na školu, tak na zimní věci , určitě to moc pomůže.
Hezky den. Tak dnes dorazil prispevek na deti a v Jendovi mam stale, ze se zpracovava, takze opravdu je lepsi se informovat u spadoveho uradu prace.
Žádala jsem asi 18.8 hned mi přišla SMS, žádný mail, po 30 dnech mi přišla další SMS že moje žádost bude řešena v prodloužení lhůtě !! Neví někdo jak je dlouhá ta lhůta ?? A dostal někdo stejnou SMS?
@alina15 je to prodloužení o dalších 30 dní. Takže celkem 60. Zadala jsem 15.8. a taktéž stále čekám.
Jinak posílají buď SMS nebo e-mail.

@barca90 a mam zavolat priamo na urad práce? Alebo kde presne ? Poberam príspevok na bydlení a moje príjmy tam dokladám každé 3 mesiace, majú o mne všetky informacie, tak neviem v čom je problem.