Kdy mi končí rodičovská dovolená?
ahoj,
Mirečkovi byli 2 roky 1.7.2017 a původně jsem ji měla na 3 roky , ale zkrátila jsem ji na 2 kvůli financím. Jen nevím kdy přesně skončí. Jelikož jsem četla někde, že když v 3 letech nebo v mém případě dovršením 2 let dítěte to skončí tak tak bych měla jít tedy do práce 2.7.2017 ? Tak proč mi doteď stále vyplácí ten rodičovský příspěvek a nikde se po mě v práci nesháněj a nepřišel mi žádný dopis poštou o ukončení Rodičovské dovolené?
Celou středu jsem se nedostala na řadu na úřadě práce a nedovolala se tam aby mi to vysvětlily. Tak tam musím opět v pondělí ,ale ještě než tam půjdu tak jsem tak zvědavá, že to od vás chi slyšet už co nejdříve. Je zvláštní , že když jsem to zkrátila na 2 roky tak jsem hned další den po jeho narozeninách nešla do práce a stále mi rodičovská chodí. Vůbec to nechápu a navíc jsme v 2. měsíci těhotenství , tak se na chvíli vracím do práce. Děkuji za odpověď.
@veverkamaminka no takže jsi šla klasicky na mateřskou, takto to má mnoho žen, nejsi v tom ničím výjimečná 😉 hlavně to nic nemění na tom vše, co tu bylo napsáno
@veverkamaminka Nástup do práce nemá s pobíráním rodičáku vůbec nic společného, evidentně v tom máte s manželem děsný hokej. Podle toho co píšeš, tak máš v práci RD do 3 let věku dítěte a tedy tě nemusí vzít ani o den dříve, to že ty sis na UP zkrátila rodičák je čistě tvoje věc, která se zaměstnavatele nijak netýká a tedy ani nijak neovlivňuje tvůj návrat do práce.
Tak mi dnes řekli, že do 31.12.2017 jsem evidovaná na úřadě v rodičovským příspěvku , ta vysoká částka mi přijde 10.1.2018 a 1.1.2018 mohu nejdříve do práce nastoupit, ovšem to je svátek takže až 2.1.2018 mi řekla paní úřednice pro Prahu 4
@veverkamaminka paní úřednice nemá s tvojí prací nic společného, ví o tom naprosté kulové. ona řeší jen a pouze tvůj rodičovský příspěvek, který s prací nijak nesouvisí. kdy můžeš nebo musíš do práce se MUSÍŠ domluvit u svého zaměstnavatele!!!!
@veverkamaminka a proč bys do práce nemohla dříve, než 1.1.? Klidně můžeš do práce hned, pokud by měl zaměstnavatel zájem. a nebo tě vzít ani nemusí a bude tě chtít, až bude mít malý 3.
já tam včera byla to řešit a manažerka mi domluvila schůzku s asistentkou na neděli dopoledne dle mých možností
@j.a.n.i ono zaklafatelka je cislo sama o sobe. Skoda vysvetlovat ;)
Jeji prispevky i profil vzdy pobavi 🙂
@veverkamaminka tak přeji ať se v práci domluvíte k oboustranné spokojenosti 🙂
@absintka19 co je na to mít dítě, manžela o něco staršího defakto mě zachránil od prarodičů co mě měli jak v lepším koncentráku , když mě mám místo do děcáku odložila k nim a šla bydle podle policajtů k psychopatovi , který mě málem utopil a mířil na mě zbraň v 17 dva roky jsme z mého 17 letýho dětství se dostávala. Kdo by neměl trauma když mi vlastní rodina ubližovala, snažila se ze mě vychovat neschopnou a blbou a prováděli na mě domácí násilí ... tak sorry tam žít nebudu a radši budu mít šťastnější rodinu, dělám amatérský divadlo, občas jsem ve filmu, nabídli mi teď epizodní roli, studuji dálkově podnikání, tak si myslím , že jako matka toho mnoho najednou zvládnu a plním si sny a je to věc každého jak si život zařídí
@veverkamaminka tu tvoji obhajobu moc nechápu. absintka nijak tvé dětství ani styl života nenapadla. aspoň ne takto konkrétně. co tu o sobě rozšíříš ty sama, to už je na tobě. pokud máš genetický základ a výchovu v dětství takové, jaké jsi právě popsala, tak to mnohé vysvětluje ☹

@veverkamaminka ale nemocenská se ti v určitém termínu (8-6 týdnů před termínem porodu) překlopila do mateřské. Takže i tak platí výše uvedené, mateřskou jsi pobírala do těch půl roku a od půl roku do 2,5 roku věku dítěte ti náleží určená výše rodičáku