icon

Kdy z PN (neschopenky) přejít na RP?

maminkaodsofinky
13. bře 2019

Zdravím 😊,
ráda bych věďela,kdy mám svému lékaři říci o zrušení neschopnosti, z důvodu přechodu na RP.
Jsem na rizikovém těhotenství a termín porodu respektive CS je plánován na 11.8.2019.
V jakém rozmezí (měsíci) by bylo vhodné Neschopenku zrušit,aby mě hned navazoval RP?
Děkuji velice a krásný den 🙂 🌞

leniczka23
13. bře 2019

@maminkaodsofinky a ty jsi nezamestnana? Ze nemas narok na PPM?

kittyy17
13. bře 2019

@maminkaodsofinky jsi na neschopence a nemáš nárok na mateřskou dovolenou? Divné...
Neschopenku ti zruší lékař sám ke dni porodu

fresshinka
13. bře 2019

Já nevím, ale mě teda sama doktorka hledala v počítači, kdy neschopenku může ukončit. Jsou tam určité datumy k tvému porodu, kdy ti muže nejdřív nebo nejpozději nastavit mateřskou dovolenou. To je pak takový lístek, který dáš zaměstnavateli s ukončenou neschopenkou. Mateřská pak trvá 28 týdnů a pak se žádá o rodičovský příspěvek.

leniczka23
13. bře 2019

@kittyy17 no muze byt..smlouva na dobu urcitou ji mohla skoncit v prubehu neschopnosti..

leniczka23
13. bře 2019

@fresshinka jenze pokud na PPM narok nema zacne pobirat dnem porodu RP. Pak si muze neschopenku nechat ukoncit az den pred porodem. Coz jde udelat zpetne.

sarka0710
13. bře 2019

@maminkaodsofinky Pokud máš nárok na PPM,tak nástup je 6-8 týdnů před termínem porodu,rozhodnutí je na tobě. PPM pak trvá 28 týdnů.

maminkaodsofinky
autor
13. bře 2019

@leniczka23 ano jsem nezamestnana pracovni poměr mě zkoncil po zkusebni době.

maminkaodsofinky
autor
13. bře 2019

@kittyy17 pracovní poměr mě zkoncil po zkusebni době.

j.a.n.i
14. bře 2019

@maminkaodsofinky Muzes byt na PN do konce sestinedeli, ale doktor muze pozadovat doklad od ossz, ze nemas narok na ppm.