Konec rodičáku a nabídka na OSVČ.

zlatik1
14. srp 2019

Ahoj,potřebuju radu.jsem na rodičáku a mám 1.9. nastoupit zpět do zaměstnání.ted jsem dostal nabídku pracovat na Osvc ( kvůli dětem a času) docela bych to vzala.jak mám podat výpověď... Dohodne se mnou zaměstnavatel,že nastoupil nebo musim dodržet 2 měsíční výpovědní dobu?

j.a.n.i
14. srp 2019

@zlatik1 A jak my mame vedet, jestli se s tebou tvuj zamestnavatel dohodne?

zlatik1
autor
14. srp 2019

Mě jde o to zdali po skončení RD je to standartní výpověď nebo ne?

j.a.n.i
14. srp 2019

@zlatik1 Standardní vypoved je s 2 mesicni výpovědní lhutou.

sudylichozrout
14. srp 2019

@zlatik1 Nikdy bych nesla pracovat pro jednoho jedineho zamestnavatele na zivnostak. Je to svarcsystem, ktery se ti muze pekelne vymstit. Budes si muset hradit socialni i zdravotni (v tvem pripade necelych 5 tisic mesicne), nebudes vsak chranena zakonikem prace. Nebudes mit narok na placenou dovolenou, benefity v podobe stravenek a dalsich veci a budes mit ve vysledku mene penez za stejny objem prace. Jako OSVC nesmis take pracovat s nastroji a zarizenimi zamestnavatele (typicky treba pocitac, mobil...). Navic ti za to hrozi pokuta v radu stovek tisic, kdyz na to urady nahodou prijdou.
Jsem OSVC 11 let, ale opravdu osoba samostatne vydelecne cinna s ruznymi zakazniky. Nedelej to, zustan v zamestnaneckem pomeru.

barchen
14. srp 2019

@sudylichozrout To já bych klidně šla a to jsem většinu života v zaměstnaneckém poměru. Pokud si ohlídá pár věcí (pokud tomu rozumí), tak finančně je to rozhodně někde jinde (mnohem lepší ale záleží, jak se tedy domluví, u práci se mzdou 25.000 Kč to samozřejmě nemá smysl) a pokud je to zaměstnání, kde nehodlá být do důchodu, tak proč váhat.
@zlatik1 Jinak, ano, standardní výpovědní lhůta. Nebo se zkusit domluvit.

sudylichozrout
14. srp 2019

@barchen myslim, ze tomu nerozumi vubec, kdyby ano, tento dotaz by tu nebyl.

malenka3
14. srp 2019

No, osobně to považuji za prasárnu, pokud s tebou počítají 1.9., jim teď říct sorry.
Dohodou se můžete domluvit na čemkoliv. Tedy i na ukončení dohodou k 31.8., abys byla volná. Osobně si ale myslím, že jestli tě potřebují, tak budou trvat na dvouměsíční výpovědní lhůtě, takže nejdřív k 31.10. skončíš.

A osobně bych si dvakrát rozmyslela OSVČ, pokud jsi po ekonomické stránce odvodů a povinností laik, pokud jdeš do klasického Schwarz systému, budeš na tom bita.

barchen
14. srp 2019

@sudylichozrout To asi bude pravda. Nebo hodlá dělat avon lady, dealera, poradce nebo tak.

zlatik1
autor
14. srp 2019

Díky za odpovědi.. nabídka je taková že bych dělala u modré pyramidy na Osvc.

sudylichozrout
14. srp 2019

@zlatik1 Tak to bych nebrala ani omylem. Budes placena slabym fixem + provizemi za uzavrene smlouvy, kterych urcite nebude z pocatku prilis. Fix budes mit nekde mezi 15 a 20 tisici. Odecti si zdravotko, socialko, naklady na pohonne hmoty, mobil, notebook. Zbude ti nula nula prd a kdyz budes premlouvat lidi jak silena, tak budes mit jen nula prd.