icon

Kterým dnem končí mateřská dovolená a začíná RD?

bbibianca
3. srp 2015

Zdravím, nikde jsem žádný návod nenašla a vrtá mi hlavou termín nástupu na RD. Je to teprve měsíc co jsem na MD nastupovala jsem 4.7.2015 a podle mých výpočtů by měla MD končit buď 16. 1. 2016 nebo 23. 1. 2016. Potom bych si chtěla vybrat dovolenou u zaměstnavatele a měla bych požádat o RD na OSSZ nebo ÚP, ale nevím, jestli musím znát přesný termín ukončení MD a kde ho zjistím. Řeknou mi to na OSSZ nebo bych se měla nejdříve zeptat zaměstnavatele? Nechci být za blbce a vím, že naše účetní v tomto směru asi nepomůže ani neporadí... :(

Strana
z2
profiss
3. srp 2015

@tristizia tak si jedině dojdi na sociálku a zeptej se, do kdy ti trvá. Já tam nedávno také byla, protože budu nastupovat na další mateřskou a také si přesně nepamatuji, do kdy mám rodičák. Tak abych si ho stačila vybrat. ssačí ti jen občanka a ono jí to tam hned vyjede.

tristizia
3. srp 2015

@profiss já vím, do kdy mám mateřskou, to se ptala jiná uživatelka. Já jen chtěla vědět, s jakými papíry a na jaký úřad se dostavit se žádostí o RP a odpověď už jsme dostala 😉

svobel
3. srp 2015

@xpila prosím o radu, 26.7. mi skončila mateřská a pobírám rodičovský příspěvek, ten mi paní na sociálce napsala k 1.8. Takže pět dní nedostanu peníze, ale musím řešit i něco s pojišťovnou, když je tam tahle prodleva? Nebo je za mě zdravotní pojištění placeno automaticky až do konce pobírání RP? Děkuji

xpila
3. srp 2015

@svobel Jelikož v tu dobu čerpáš řádnou dovolenou nebo rodičovskou dovolenou, tak nic řešit nemusíš.

elis114
4. dub 2023

Ahoj holky mě MD začíná 25.4 počítám dobře že mi končí 6.11

Strana
z2