Kterým dnem končí mateřská dovolená a začíná RD?
Zdravím, nikde jsem žádný návod nenašla a vrtá mi hlavou termín nástupu na RD. Je to teprve měsíc co jsem na MD nastupovala jsem 4.7.2015 a podle mých výpočtů by měla MD končit buď 16. 1. 2016 nebo 23. 1. 2016. Potom bych si chtěla vybrat dovolenou u zaměstnavatele a měla bych požádat o RD na OSSZ nebo ÚP, ale nevím, jestli musím znát přesný termín ukončení MD a kde ho zjistím. Řeknou mi to na OSSZ nebo bych se měla nejdříve zeptat zaměstnavatele? Nechci být za blbce a vím, že naše účetní v tomto směru asi nepomůže ani neporadí... :(
@xpila prosím o radu, 26.7. mi skončila mateřská a pobírám rodičovský příspěvek, ten mi paní na sociálce napsala k 1.8. Takže pět dní nedostanu peníze, ale musím řešit i něco s pojišťovnou, když je tam tahle prodleva? Nebo je za mě zdravotní pojištění placeno automaticky až do konce pobírání RP? Děkuji
Ahoj holky mě MD začíná 25.4 počítám dobře že mi končí 6.11

@tristizia tak si jedině dojdi na sociálku a zeptej se, do kdy ti trvá. Já tam nedávno také byla, protože budu nastupovat na další mateřskou a také si přesně nepamatuji, do kdy mám rodičák. Tak abych si ho stačila vybrat. ssačí ti jen občanka a ono jí to tam hned vyjede.