Mám nárok na porodné? Přítel u mě nemá hlášený trv. pobyt
Ahojte, chci se zeptat, čekáme miminko, které se narodí v lednu (2015) . S přítelem nejsme vzití, bydlíme spolu, ale přítel u mě nemá nahlášený trvalý pobyt. Naše mzdy dohromady převyšují 2,4 násobek životního minima takže by jsem na porodné nárok neměla mít, ale když nejsme vzití tak bych se mohla brát jako samoživitelka ne? Moje mzda rozhodně nepřesahuje 2,4 násobek minima 😖 poradte prosím 😒 děkuji 🙂
jako v uk system ze v cr je proste luxus... materska na 9 mesicu.. a pak ahoj.. proste nedostanes nic a dostat se tu pod hranici toho ze je clovek jakoby CHUDAK to taky neni lehky... skolky si zaplatite skoro vic jak polovinu platu.. a hold lidi musi vyzit.. takze to ze mate luxus byt doma 3-4 roky a pak odrodit rychle dalsi... a byt zase placenne doma.. to fakt nema kazdy stat.. takze se tu hajite ze vam nekdo neda porodny..
ano je to hnus ze romska komunita dostava vic za hovno.. ale bohuzel to je I v jinych zemych.. v uk to jsou pakistanci... dovezou celou rodinu zenska rodi rodi.. maji klidne 6 deti a maji se hej...
no jo, to jsou zase ty diskuze, takže k dotazu, samoživitelka si nemyslím, že jsi, ale zkusit o přídavky nw bydlení nebo soc dávky můžete, možná i o hmotnou nouzi, pokud je to třeba....
A dále je to i zodpovědnosti - ženská si má najít chlapa, který ji zabezpečí nebo má dělat tak, aby byla schopna dělat takovou práci, ab\ se uživila sama i své děti, navíc když s někým spím, je třeba počítat, že můžu otěhotnět ipřes prášky, pokud nechciotěhotnět, tak s nikým nespím, porodné bylo kdysi vypláceno všem za bolest spojenou s porodem, ted je z toho soc. dávka, aneb dostane ho cikánka, terá rodí 4 hodiny, ale já co jsem rodila 14 hodin, nemám nárok, mě to asi nebolelo, takže tohle je úsměvné, ale neřeším to, bych se musela ze všeho zbláznit....a jsem ráda, že nežijem z ruky do huby, protože ještě řeěit v prvních měsících na co má a na co ne, to by mě piclo...
Jasně najít si chlapa, který jí zabezpečí nebo sama si takovou najít. Paráda, takže když múj chlap chodí do dvou prací a stejně je to na nic protože bydlíme v druhém kraji z největší nezaměstnaností. Je opravdu težké najít dobře placenou práci. Ja po škole byla bez práce skoro rok, protože všude chtěli praxi pomalu i na uklízečku. Nebo mám chlapa hbát do třetí práce a nevidět se s ním vůbce. Nebo raději nespat s nikým. Vidím, že podle mě, je tady úplně zbytečné prosadit svůj názor. Protože se vždy najde někdo kdo se do vás naváží. Prostě by se všechny matky měly brát stejným dílem a ne tak jak to je dostat jak stejné porodné na mimnko tak i mateřskou.
@ifcaaa Pokud si dobře pamatuji, tak nárok nemáš. Teda, pokud to nezměnili. My jsme se o to také zajímali, ale před 3,5 lety. Jedině, že by jsi ho neuvedla jako otce dítěte. Posuzují se oba rodiče, i když trvalé mají jinde. 😒
já také měla jiné bydliště jak přítel, vzatí jsme nebyli, ale teda to bych si neřekla, že jsem samoživitelka 😀 Jelikož dítě otce mělo, přišlo mi to tedy trapné! Já byla v té době na pracáku, jelikož jak jsem zjistila, že jsem těhu, odešla jsem z osobních důvodů, které zde nebudu uvádět, z práce... Takže příjem minimální před porodem...
Tohle řešila i známá, u porodného je pak potřeba jakési čestné prohlášení, že jsi sama atd. Aspoň to teda bylo takto nějak 4 roky zpět... Ale u ní bylo, že opravdu sama byla. Rozešli se ještě, když čekala dítě.
Jak tu čtu větu, když se nepostará stát... to mi přijde na hlavu, proč by se měl stát starat o něčí dítě??? Pokud vyrůstá s rodiči...každý se má starat o své děti sám... Jen můj názor, pokud na to nemám, děti si nepořídím... Ale holt každý jsme jiný, někdo má žaludek na to, tvrdit, že je samoživitelka, ikdyž to je lež 😀 Holt český národ se bohužel nezapře...

@kahira mluvíte mi z duše, mám na to úplně stejný názor. Ale hlavně, že víc než polovina tohoto obyvatelstva, která tohle vše bez problému pobírá a nic nedělá je diskriminována. :( Ale tohle stejně nemá cenu rozebírat, je to zbytečné bohůžel :(