icon

Matka samoživitelka hledající zaměstnání. Poradíte mi,co dělat?

chcirelax
24. říj 2019

Dobrý den, ženy, maminky... potřebovala bych poradit s dosti nelehkou situací. Počítám, že ale nejsem ani první ani poslední a bude tu někdo ochotný podělit se o své zkušenosti.

Před rokem jsem se rozvedla. S mužem jsme spolu byli 6 let a máme prakticky 4 letá dvojčata (Kiara a Adam)
Můj exmanžel je Americko-Portugalského původu a žili jsme v Portugalsku.

V dubnu jsem se i s dětmi přestěhovala zpět do České Republiky. Za úspory jsem nám pronajala a zařídila 3+1 v paneláku a byla jsem s dětmi doma, pobírám rodičovský příspěvek, který jsem si nechala natáhnout až do 4 let věku. Což bude v listopadu.

Pobírám na dvojčata 22tisíc měsíčně. Ex mi některý měsíc pošle peníze, jindy koupí dětem oblečení, jak kdy. Dohodu osobní ani soudní zatím nemáme.

Podařilo se mi sehnat 2 místa ve školce ted´od září, dětem se tam naštěstí líbí a já si od konce prázdnin hledám práci. Zatím jsem byla na 2 pohovorech, ovšem nic z toho.
Jsme na malém 15tisícovém městě a jediná jistá práce tu je dojíždět do fabriky na třísměnný provoz, což si nemohu dovolit. (Rodiče jsou již staří a nemohou hlídat dlouho a pravidelně, starší sestra momentálně bojuje s rakovinou a bratr je v rozvodovém řízení a také toho má dost na talíři)

Jsem docela zoufalá, protože nevím, co se po skončení mé rodičovské dovolené bude dít a jak vyžijeme.
Byla jsem se informovat na Úřadu Práce, kde mi řekli, že pokud neseženu rychle zaměstnání, dávky jsou kolem 4tisíc.

Platím za byt 10tis včetně záloh, elektriku a plyn si platím zvlášt´, potom ty klasické výdaje jako internet 300 za měsíc a mobil 450 za měsíc.
Dále pak školkovné, což je 1100 na jedno dítě na celý den se stravou.
Zbytek šel na stravu, oblečení, nějaké ty aktivity atd.

Zatím jsem to s těmi 22 tisíci měsíčně zvládala, ale vůbec nevím, co budu dělat až jim budou 4 roky a ještě budu stále bez zaměstnání.

Opravdu potřebuji poradit, pokud se někdo najde. Děkuji moc.

Strana
z2
zelenaesmolda
24. říj 2019

@sudylichozrout
proc finsko?

loylii
24. říj 2019

@sudylichozrout pani teda obdivuji.. mám taky dvojcata a tak je to horší, deti po sobě nic nezdedi, vše se musí koupit 2x. Píše ze platí byt 10tis plus energie? A tady ji někdo radi pracovat za 18tis. Ze chce byt blízko své rodině, chapu. Ale jedna věc je - byt na blízku svým příbuzným, v malém městě, bez dobre placeného místa, partnera ve vztahu. Druhá věc - v první radě myslet na sebe a jak zabezpečit deti. Pak mohu pomáhat své širší rodině. Já osobně jsem střelec a chtěla bych začít od znova a lépe, na lepším místě, velkém městě, se svoji kvalifikací a znalosti cizích jazyků bych se chtěla upichnout, realizovat. Alimenty aspoň v nějaké i malé výši mít, ale pravidelně stejne částky. Abych mohla počítat. Bydlím v Praze, v podnájmu a hned mi pani majitelka nabízela přechodne i trvale bydliště, tak školka by nebyla problém. Vím, ze na to teď nejsou myšlenky, ale s větším městem je proste vic možnosti, včetně se seznámeni do budoucna s někým prima. A zas se bude svět točit tím správným směrem😉
Ps: byt mám 65m2 za 14500.- včetně poplatku. Krásná novostavba, přímo na metru.

zelenaesmolda
24. říj 2019

@loylii
ty vole to je palka,to se vyplati hypoteka ne?

sudylichozrout
24. říj 2019

@zelenaesmolda to je jeste hodne levne. V Praze ted s najmy malokdy jdes pod 20k/mes. Proste je tu drahy bydleni. Silene. I na koupi. Trochu slusnejsi byt min. 5 mio, spis ale vic. Za tech 5 micu to bude panel s umakartem na metru.
Libi se mi 🙂 Svedsko i Finsko, mam k tem zemim vztah. Finsko ma hezci rec 🙂

loylii
24. říj 2019

@zelenaesmolda nemám to na stalo, hypotéku si do budoucna vyridim. Pani píše, ze platí 10tis plus energie, tak to má třeba 12tis byt. Plus internet. A já i s netem platím třeba jen o 2tis vic. Já mám mateřskou 11500.- a chodím do prace fyzicky 2x týdne. Zbytek dělám z domova na PC. Zabere mi to času asi jako poloviční úvazek. Auto i tel mám služební. Nechtěli mě pustit z prace, když jsem otěhotněla, tak si mě takhle drží😉 deti mi hlídá kamaradka co je na mateřský. Dávám ji peníze od hodiny.

sudylichozrout
24. říj 2019

@loylii To mas paradni 🙂 Me tesi, ze tady obcas muzu cist i nejaky pozitivni veci, ze treba o nekoho v praci stoji a tak 🙂

loylii
24. říj 2019

@sudylichozrout ale musím se otáčet (na PC po nocích) a dělat jak to dělám rada a s prstem v nosu😉 potrebuju se do ty prace totiž vrátit na plný úvazek😉 až deti půjdou do školky.
V malým městě vím, ze bych byla nahrana. Mám vyzkoušeno.

sudylichozrout
24. říj 2019

@loylii Taky tak, hakuju hodne po nocich. S detmi ve veku tri a ctvrt a rok a pul to ani jinak nejde. Ale mam kliku, ze delam na sebe, tak si s tim rozlozenim muzu jeste jakz takz pohrat. U nas ta starsi zacala chodit ted do skolky, ale ta mladsi dorostla do krute hoveziho veku. Takze jsem porad jak policajt a hlidam, aby se doma nezabila. S tim se delat pres den neda...

loylii
24. říj 2019

@areh pokud nemá soudně určené alimenty, nedostane nic. Nemají se ty úřady odpichnout od čeho. Mě nedali nic, ani přídavky, ani hmotnou nouzi, příspěvek na bydlení.

loylii
24. říj 2019

@sudylichozrout znam🙂

sudylichozrout
24. říj 2019

@loylii 💊🤦‍♀️ masakr. A to cekame treti a ja se dala do holportu s kamosi na s.r.o.cko. Obavam se, ze me driv ci pozdeji jebne 😂🤣

pabka
25. říj 2019

@loylii mužu se zeptat kde v Praze? Kamarádka teď hledala podnájem a za takové peníze nic nesehnala. Teď má jednu místnost udělanou na 2kk, maličké, platí 15000,-

loylii
25. říj 2019

@pabka praha 5

michaela_sim
25. říj 2021

Ahoj, dobrý den. Pokud tady je někdo, kdo hledá práci v okolí Jižních Čech či Prahy a má alespoň maturitní vzdělání, tak vás ráda pozvu do přijímacího řízení. Pracuje u nás několik matek samoživitelek a jsou to jedni z nejlepších. 🙂 Finanční ohodnocení je výborné (minimum je 30 000 Kč), ale především je flexibilní pracovní doba, takže si to můžete sami přizpůsobit, abyste mohli být s dětmi. Pokud je tu někdo, koho by zajímali dodatečné informace, tak se mi ozvěte 🙂 Rozhodně se nejedná o takové ty "rychlé prachy" či podvody, ale o práci pro nadnárodní společnost se 150letou historií.

zelenaesmolda
25. říj 2021

@michaela_sim
to bude zase nejaka pyramidka co?Protoze nadnarodni spolecnost rozhodne nebude pozyvat k vyberovemu rizeni na zaklade prispevku na MK.

michaela_sim
25. říj 2021

@zelenaesmolda nene, žádná pyramidka. Nemusíte si pod sebe tahat lidi ani nikoho dotahovat. Dnes je bohužel blbá doba a zodpovědní a spolehliví pracovníci zkrátka nejsou a jinde se nedá úplně oslovovat samoživitele. A jak jsem uvedla, s těmi máme nejlepší zkušenosti. Nechceme tady nikoho vodit za ručičku a úkolovat, chceme lidi, co si dokáží a chtějí čas řídit sami, což nejlépe zvládají právě samoživitelé.

zelenaesmolda
25. říj 2021

@michaela_sim
a proc teda neuvedes rovnou o jakou spolecnost jde?

michaela_sim
3. lis 2021

@zelenaesmolda jedná se o společnost MetLife, věrohodná společnost, 150 let na trhu, 16. nejzodpovědnější americká společnost roku 2021 dle Newsweek a takto bych mohla pokračovat. 🙂 Jak jsem řekla, nejedná se o žádný pyramidový systém a není záruka okamžitého přijetí. Máme tříkolový proces přijímacího řízení a vše začíná zasláním CV. Pokud je tu tedy někdo, kdo má problém najít práci kvůli dítěti a nedostatku času, určitě ráda poskytnu tuto příležitost, neboť my jsme k tomuto vstřícný. Ostatně stejně musí dotyčný přijít na pohovor, vše si vyslechnout a pak si říci, zda je to pro něj či ne. 🙂 Pokud má tedy někdo zájem, budu ráda, pokud se ozve bez zbytečného zpochybňování.

Strana
z2