icon

Môžem ísť na materskú aj pár dní po pôrode?

zuzana8911
27. kvě 2017

Ahojte,mam termin 20.6 a este som nesnastupila na matersku,lebo si riesim financne zalezitosti a potrebujem byt zamestnana.Do terminu to stihnem ale co ak sa babo narodi skor?mozem ist na matersku aj par dni po porode?,ale mi potom narok zanikne?stretol sa s tym niekto?

luj89
•
27. kvě 2017

@zuzana8911 ahoj, pokud nejdes 6 a vice tydnu pred terminem, tak je materska 22 tydnu od porodu. Myslim ale, ze si financne moc nepomuzes. Materska je 70 % z hrubeho platu, coz je skoro jako cista mzda.

sandi
•
28. kvě 2017

Odejdi v terminu na dohodu a se zaměstnavatelem podepis Dohodu o provedení prace a muzes dal pokracovat v praci.

jaaanaluk
•
28. kvě 2017

Pokud neodejde 6 týdnů před předpokládaným termínem porodu, mateřská se ti o ti to dobu krátí. Po porodu se na ni ale nastupuje automaticky. Pokud bys chtěla dále pracovat, přijde mi opravdu lepší normálně na mateřskou nastoupit a se zaměstnavatelem to řešit dohodou. Jen pozor, po dobu mateřské by neměla být dohoda na stejnou práci, kterou vykonavas normalne

luj89
•
28. kvě 2017

@sandi to bohuzel neni pravda, pri MD se nesmi pracovat na stejne pozici u stejneho zamestnavatele jako pred ni..

sandi
•
28. kvě 2017

To mas naprostou pravdu, luj89, musi se tam napsat jina cinnost. Mela jsem to tak, ale zalezi samozřejmě na zamestnavateli, jestli do toho pujde.

luj89
•
28. kvě 2017

@sandi stejne je to divnej zakon...

zuzana8911
autor
•
29. kvě 2017

Kedze pracujem vo svojej vlastnej firme a tym by nebol problem ale riesim si uver a preto potrebujem byt zamestnana na tpp dokym to nedoriesim,takze s dohodou by som uz asi nic nevybavila .

luj89
•
29. kvě 2017

@zuzana8911 tzn. že podnikáš? Nebo jsi zaměstnankyně?

sandi
•
29. kvě 2017

@luj89 to nemůžu než souhlasit 🙂

zuzana8911
autor
•
2. čer 2017

Podnikam,a som zamestnana vo svojej firme.