Musím jít na týden do práce?
Holky, nevíte některá nebo nemáte podobnou zkušenost? Příjde mi, ženikde se o tomto pořádně smysluplně nedá přečíst, přesto to řeší každá z nás, miliony žen ročně...
Syn má 24.6.2019 3 roky a já bych měla nastoupit po rodičovské do práce. Pravděpodobně se nám zadařilo počít další děťátko a mělo by se narodit 1.9.2019. Pokud můžu jít na mateřskou 8 týdnů před porodem, znamenalo by to že bych měla toho 24.6. nastoupit do zaměstnání cca na týden? Jsou nějaké další možnosti co by se dalo dělat, aby se mi zbytečně nesnížila PPM např. nemocenskou? Děkuji za odpoved.
@barbora_rozek Zeptej se na ČSSZ, na webu mají infolinku. Mně tam řekli, že pokud porodím do 4 let věku staršího dítěte, vypočítává se PPM taková, která je pro mě výhodnější - tedy pokud jsi měla nárok na PPM s prvním dítkem, byla by stejná.
stačí nastoupit do 4 let věku předchozího dítěte a ppm bude ve stejné výši případně to výhodnejsi. Na týden si pozadej o neplacene volno.
@barbora_rozek Na ten tyden si domluvis neplacene volno, to zamestnavatel neodmitne, ani on nestoji o to te tam tyden mit.

Optej se personalni, zda nemas nahodou dovolenou...... Me bylo recene, ze jakmile budu znova nastupovat na matrskou, tak tam mam i nejakou dovolenou jako pri nastupu s malou.... Ja byla na nemocenske a z te sla na materskou a dovolenou jsem si vybirala po materske a pred Vanocema jsem se byla zeptat, co a jak a personalni mi rekla, ze jak dostanu papir, tak mam dojit a ze bych mela met i nejakou dovolenou tak jak pred tim..... A jinak asi nejlip zeptat se na uradu prace