Z čeho se vypočte další PPM?

drep
7. bře 2019

Děvčata, prosím o radu. Po ukončení mateřské se chci vrátit do práce na jeden den, výhledově na dva dny v týdnu. Rodičovský příspěvek si dám tříletý a teď můj problém: pokud v práci nahlásím 3 roky RD, myšleno tedy v mé řeči dobu, dokdy nechci pracovat na plný úvazek, můžu rovnou nastoupit na 0,2 úvazku? Nebo je výhodnější mít dpč? Nejde mi o výši aktuálního výdělku, tak bude asi plusmínus stejná, jde mi o další mateřskou. Před otěhotněním jsem měla cca 90000 hrubého, z toho se mi vypočetla ppm, když otěhotním za rok, což bych chtěla, bude se další mateřská počítat z původního výdělku nebo z 0,2 úvazku? Snad jsem to napsala srozumitelně. Děkuji za objasnění 🙂

j.a.n.i
7. bře 2019

Pokud budes na dalsi ppm nadtupovat do 4 let veku predchoziho dítka, tak je to jedno. Jo a na tu dpc bys nesmela delat stejnou praci jako mas smlouvu na pp.

drep
autor
7. bře 2019

Děkuji! Takže normálně nahlásím 3 roky rd a že nastupuji na jeden den v týdnu? Takže když zjistím, že mi to nevyhovuje nebo že mi jinde vyjdou vstříc víc, tak zase můžu přestat chodit?