icon

Může otec čerpat otcovskou dovolenou v této situaci?

sonjula29
2. pro 2022

Dobrý den, může čerpat manžel otcovskou dovolenou ikdyž jsem s dítětem ještě v nemocnici? Jde mi o to, že se nám syn narodil o dva měsíce dříve a doma mám starší dceru, já budu ještě nějakou dobu s malým v nemocnici a potřebujeme zajistit dcerku. OČR již na mě manžel vybral. Děkuji

87pavlina
•
2. pro 2022

Určitě, je to od narození dítěte 😉

uzivatelkapetra
•
2. pro 2022

Nemohl by si domluvit vždy po vyčerpání devíti dní očr jeden den dovolené a pak zase očr?

marcicek84
•
2. pro 2022

@sonjula29 ano je to mozne

jjasmina
•
2. pro 2022

@uzivatelkapetra nám to takhle vůbec neprošlo. Musí to být i na jinou diagnozu

sonjula29
autor
•
2. pro 2022

@uzivatelkapetra dcera chodí do školky do předškolaku, kde je už "povinná docházka" kdyby měl OČR na ni, tak právě nemůže do školky a je jakoby nemocná

uzivatelkapetra
•
3. pro 2022

@sonjula29 já nedávno taky zjišťovala (jelikož budu rodit někdy v únoru a starší chodí do školky) a jedna uživatelka mi napsala takto

j.a.n.i
•
3. pro 2022

@uzivatelkapetra To ano, to lze, ale tohle pcr uz vycerpal, tesp. muze na nem byt dele, ale uz zadarmo. Fakt nejde pcr na zenu ležící v nemocnici na 1 den prerusit a chtit ho znovu placene.

alubif
•
3. pro 2022

A proč si teda brát volno, pokud nesměnuje,když je starší dítě ve školce?

krisstina93
•
3. pro 2022

A nemůže se domluvit v práci a dočasně si upravit směny, aby mohl malou odvézt do školky a zas vyzvednout? Ale OCR by si bral na tebe, ne na dítě, takže dítě může normálně chodit do školky. Já když byla v nemocnici, tak muž dostal ocr na mě, že se nemůžu starat o dite, se kterým sem normálně doma.

sonjula29
autor
•
3. pro 2022

@alubif manžel směňuje na tři směny, zatím jezdí pomáhat babička a teta, jenže nejsou ze stejného města, takže je to celkem náročné, nejhorší je když má noční, malá nemůže být doma sama přes noc, je ji 5let

sonjula29
autor
•
3. pro 2022

Zkusím si raději zavolat na sociálku, děkuji všem za rady

drep
•
3. pro 2022

Očr může pokračovat, ale je už zadarmo.

j.a.n.i
•
3. pro 2022

@sonjula29 Tak at si pozada o prevod jen na ranni, když bude zamestnavazel vedet, ze je to jen na prechodnou dobu a jinak, ze ho tam nebude mit vubec, tak by to mohlo projit.

alubif
•
3. pro 2022

@sonjula29 tak to potom jo, ale popravdě, můžeš ji dát klidně k babičce nebo tetě na víc dní pokud budou ochotni. Ona se zas tak ta předškolní docházka se zas tak nežere. Napíšeš ve školce akorát omluvenku.