Na kolik dní dovolené mám nárok?

nereah
11. říj 2021

Dobrý den, skončila jsem rodičovskou a ukončila pracovní poměr. Bývalý zaměstnavatel mi odmítá proplatit dovolenou, že žádnou nemám, ale mě se to moc nezdá... Odpracovala jsem leden 22dní a únor 20dní, pak jsem šla na nemocenskou a pak jsem přešla až na mateřskou. To jsem byla v září 21dní a v říjnu 22dní. Listopad a prosinec už byla rodičovská. Žádnou dovolenou jsem si nevybírala. Je to tak, že mateřská se počítá do odpracované doby, ne? Na kolik dní bych měla mít tedy nárok? Moc děkuji za pomoc

j.a.n.i
11. říj 2021

@nereah nejak mi nesedi ta delka mateřské, ta je prece bic jak 2 mesice.

nikjean
12. říj 2021

@nereah A nemáš výplatní pásku za únor? Tam to musí být napsané.

j.a.n.i
12. říj 2021

@nikjean ta je k ničemu, nijak nezohledňuje veci příští...

nikjean
12. říj 2021

@j.a.n.i No dobře, ale posléze si už dovolenou nevybírala, takže ji musela ve stejném počtu zůstat, tam není, co zohledňovat. Ale možná se pletu, nemám moc přehled, kor když se teď počítá dovolená na hodiny, nikoliv na dny..

maxulekapcule
12. říj 2021

Na dovolenou mas narok po 60 ti odpracovanych dnech. Materska se pocita jako vykon zamestnani, takze a tu dobu by jsi narok mit mela, ale materskou mas prece pul roku, ne dva mesice...

j.a.n.i
12. říj 2021

@nikjean Nemusela, dam priklad, odpracujes leden a unor a pak si az do konce roku na PN. Na únorové pasce mas 20 dnu dovolené, ale to fakt neznamena, ze bys na ne mela narok, realny narok bude nejake cca 3 dny. Takze dokud zakladazelka nwdoda jasne a presne termíny co a kdy, tak ji nikdo poradit nemuze.

nikjean
12. říj 2021

@j.a.n.i Jasně, ale nevím jestli tohle je ten případ, zda byla na PN tak dlouho, že by se ji musela krátit dovolená, ale to z popisu stejně není zřejmé, takže těžko radit. Nejlepší by bylo, kdyby si zavolala na mzdovku.

j.a.n.i
12. říj 2021

@nikjean Ano, nevime nic, proto radit pohled na unorovou pasku je obecně k ničemu. A volat mzdovce, pokud si myslím, ze je to špatně vlastně taky, nejdříve musim zjistit, jak to ma byt správně a pak teprve nwco reklamovat.