Nástup do práce a pobírání RP

semisovamys
5. srp 2018

Od 9.září nastupuji do noveho zaměstnání po RD, mladší syn zároveň do soukrome detske skupinky -14.září mu budou dva roky. Rodičovský příspěvek budu cerpat až cca do ledna 2019. Chtěla jsem původně samozřejmě jit do práce až potom, ale naskytla se mi příležitost dobrého zaměstnání a nechtela jsem si ji nechat ujít. I z hlediska financí nam to do rozpočtu dost pomůže. Chci se zeptat, platí pro dítě v dětské skupince nějaká omezení jak dlouho tam může být aby mi nesebrali RP? Děkuji.

blahova_andrea
5. srp 2018

při RP můžeš pracovat a od dvou let může být dítě i normálně ve školce, nic tě neomezuje

semisovamys
autor
5. srp 2018

Ještě jen dodám, že nastupuji na HPP tj 8.5hod denně, behem kterych syn bude v dětské skupince. Jiné hlídání bohuzel nemam.

semisovamys
autor
5. srp 2018

@blahova_andrea děkuji za odpověď. A nevíš prosím jak je to před druhym rokem? On totiž pujde hned 3.9. A ja az toho 9. Abych byla případně ten prvni tyden flexibilni kdyby něco.. čili řeším hlavne ten termin od 3.9.do 14.9..

letalnica
5. srp 2018

Ahoj, měla jsem dítě v jeslích a pokud nic nezměnili, může být do druhého roku v "hlídací instituci" 46 hodin v měsíci a ne víc jak 4 hodiny denně. Po druhém roce už je to jedno, klidně celodenně.

blahova_andrea
5. srp 2018

@semisovamys před druhým rokem smí být ve školce myslím jen 4h denně, víc ne

semisovamys
autor
5. srp 2018

Holky, dekuji vam moc. Musim to tedy nejak poresit..

eithelwing
28. srp 2018

Zdravím, chci se jen ujistit se svou situací... Jsem doma na RD s 16 měsíců starou dcerou. Budu si přivydělávat na DPP. Mohu žádat o slevu na dani, tzv. růžový papír?
Minulý rok jsem ho podepisovala u svého zaměstnavatele, kde mám stále místo. Podepisovala, že nic neuplatňuji jako podklad pro zpracování daní. Ale letos jo tam přeci podepisovat nebudu, když jsem u nich nic nevydělávala.
Ale co pak daňové přiznání? Podávám ho nebo ne? Jsem z toho zmatená. 🙂