icon

Nástup na mateřskou. Jak získat kód?

linducha90
24. bře 2025

Holky neřešila jste některá? Minulý týden mi doktor ukončil neschopenku abych mohla nastoupit na mateřskou, s tím, že mi přijde kód a já ho jen zavolám do práce a nahlásim. Jenže nikoho nenapadlo, že mi tam nežádal telefonní číslo a mail a ten kód mi tím pádem neměl kam přijít. Doktor má tenhle týden dovolenou a na sociálce mi pomoct prý nemůžou, že to musí vyřešit doktor. Nestalo se to taky některý? Jak jste to nakonec vyřešily?

luciejonsztova
•
24. bře 2025

Šla jsem, ale s kódem bohužel neporadím. Já jsem akorát nesla papír do práce a tam vše vyřídili. Doktor mi ukončil neschopenku den před nástupem na mateřskou, to bylo vše. 🤔

squezy
•
25. bře 2025

@linducha90 to může být celkem problém, protože to podle me nejde nějak zpětne. Kdo je za doktora zastup? Asi bych hned zavolala na zástup

jeyre
•
25. bře 2025

Normálně si tam příští týden zavolej, ať ti ten kód dá zpětně. Samozřejmě že to jde, řeším to se zaměstnanci pořád. Kdyby to nešlo, tak ti může dát i ten papírový formulář.

linducha90
autor
•
25. bře 2025

@jeyre fakt to jde? Takže stačí když si příští týden zavolám k doktorovi a domluvím se s ním...

linducha90
autor
•
25. bře 2025

@squezy a s čím ní zástup pomůže, když mám neschopenku ukončenou?myslím, že doktor který mě nikdy neviděl se mnou fakt nebude řešit mateřskou

jeyre
•
26. bře 2025

@linducha90 Určitě. Ono stačí, když ti řekne ten kód. Teoreticky kdyby tam byla aspoň sestra, tak by ti to třeba mohla poslat ona.

linducha90
autor
•
26. bře 2025

@jeyre chápu, no on má nakonec dovolenou ještě celý příští týden, tak jsem mu zkusila aspoň napsat mail, jestli je možnost mi ten kód poslat. Každopádně děkuju