icon

Nástup na mateřskou z nemocenské

baaja
24. led 2016

Zdravím holky, mám takový dotaz..od 24.11 jsem na nemocenské, která mi končí příští týden 30.1. Nicméně k 30.11 mi také zaměstnavatel ukončil zaměstnání ve zkušební době. Ochranná lhůta se na mě naštěstí vztahuje, takže nárok na mateřskou bych měla mít. Proč ale píšu..za prosinec mi ze sociálky nepřišly žádné peníze, tak nevím, jestli třeba ještě přijdou, nebo jestli máte s tím některá zkušenost a poradíte co dělat. A ještě se chci zeptat, od 31.1 nastupuju na mateřskou, kdy je nejlepší tu žádost odnést na sociálku? (Bývalému zaměstnavateli už to asi nosit nemusím, nebo spíš ani nechci, nerozešli jsme se v nejlepším) Děkuji za rady

Strana
z2
luciestancova
1. únor 2016

@j.a.n.i v mezidobí, ale je to taková malá rodinná firmička, kde si myslí, že by ji prý nemuseli propustit ve zkušebce ( těžko říct), takže by jí to počítali dle mzdy z pracovní smlouvy, nebo z toho, kolik si vydělala za ty 3 týdny?

luciestancova
1. únor 2016

@j.a.n.i kdyby ji propustili,nebyla by v té ochranné lhůtě? 🙂

j.a.n.i
1. únor 2016

@luciestancova No, teoreticky byla, ale prakticky je ochranná lhůta jen tak dlouhá, jako to zaměstnání, takže by ji to nevyšlo.

luciestancova
1. únor 2016

@j.a.n.i aha, chápu 🙂
Takže - pokud ji nepropustí, tak jí to vypočítají z výplaty za ty 3 odpracované týdny..?

j.a.n.i
1. únor 2016

@luciestancova Jojo, respektive ta výplata se přepočítává na den, takže je relativně jedno, z jak dlouhé doby to je.

Strana
z2