icon

Nepřišel rodičák - měnila jsem banku, ale číslo účtu hlásila

martinakovar
4. črc 2018

Holky, během března/dubna jsem měnila banku.Na ÚP jsem změnu účtu nahlásila začátkem dubna.Březnový rodičák však přišel na starý účet.Banka platbu nepřijala a vrátila ji.Řešila jsem to v dubnu na ÚP,kde mi řekli,že vrácené platby odesílají znovu až s dalšími dávkami další měsíc.Čekala jsem tedy měsíc a v květnu mi přišel rodičák za duben(v popisu platby bylo napsáno).Opět jsem řešila na ÚP tam mi jiná paní řekla,že buď to dorazí opět za měsíc nebo potom črvrtletně,což je až v červenci..v červnu mi přišel rodičák za květen..takže čekám..někdo má stejnou zkušenost??Asi se v pondělí půjdu zeptat,už mě to štve..

katkatris
•
5. črc 2018

@martinakovar Zajdi se zeptat a zkus byt rozhodna, treba jen nekdo udelala chybu a nechce se jim v tom vrtat. Tak zkus zjistit co se stalo. Zkusenost nemam, ale co vim od kamaradky, tak jsou tri vyplatni terminy v mesici myslim, tak by ti to mohli poslat.

blahova_andrea
•
5. črc 2018

vím, že toto ti už nepomůže, ale já pro tyto případy právě měla měsíc či dva oba účty než jsem měla jistotu, že už vše správně přichází a odchází na nový účet, tak teprve zanikl ten starý. snad se ti podaří se domoci svých peněz

martinakovar
autor
•
5. črc 2018

@blahova_andrea my se do toho ještě stěhovali takže jsem vyřizovala trvalé bydliště,občanky,pasy,řidičáky takže se toho nakupilo.A já byla ráda,že se vůbec na ÚP dostanu včas..samozřejmě pro příště budu vědět.
@katkatris tolik výplatních termínů??Wow..to mohli poslat už snad 10x..Super díky.
Holky díky,v pondělí tam jdu vystát frontu a bez peněz neodejdu😁😉

blahova_andrea
•
5. črc 2018

@martinakovar no tak mít toho tolik za ráz, tak bych dopadla kdo ví jak :-/ to není co závidět. já měla štěstí, že jsem zatím tyto věci mohla vždy dělat po částech. budu držet palce v pondělí 😉

katkatris
•
4. srp 2018

@martinakovar Jo protože jsem se setkala s tím, že kamarádce jednou nepřišel jako vždy kolem 13 a přišel jí až kolem měsíce.Tak zkus, tak jak jsi dopadla?

martinakovar
autor
•
4. srp 2018

@katkatris ahoj..už mi zpětně došel a poslali mi ho cca kolem 20.Bylo to tím,že jsem se stěhovala a měnila trvalé bydliště takže i úřad práce(šla jsem z jednoho města do jiného)..Díky moc.

katkatris
•
14. srp 2018

@martinakovar Jo tak to jo, to může někdy udělat neplechu, než si to ty úřady předají. Tak hlavně že se to vydařilo a přišlo ti to v tom dalším termínu 🙂.