Otcovská dovolená, platí už?
Dobry den,omlouvam se pokud tady nekde tato diskuze uz vznikla,ja ji nenasla.Nevite jak to tedy je nebo neni s volnem pro tatinky po porodu?Plati to uz? Diky za info,pekny den vsem🙂
Mělo by to platit snad až od července nebo až října
@maqggienka neni to schválené, tudíž není jisté, od kdy bude platné...
@cizinkaa Informace aktuální k 1. 1. 2017: Úvodem je nutné říci, že tato dávka ještě není využitelná. Příslušný zákon teprve prochází procesem přípravy. Podle úřadů by mohl vejít v platnost v červenci (spíše až v říjnu) roku 2017
Jen čerpám z internetu.
Dobrý den. taky čekáme miminka v létě a hned dvě a čekala jsem na rychlejší schválení, aby mi manžel doma po porodu aspoň trochu pomohl. ( Spíš psychickou podporou typu, že to všechno zvládnem a hlídáním, kdy se budu potřebovat trochu vyspat ) Ale zjistili jsme, že pokud by si manžel vzal tenhle typ otcovske dovolené, tak na další 3 měsíce přijde o všechny bonusy co v práci mají. Takže za nás to budeme řešit náhradním volnem, nebo dovolenou. Záleží, jak to která firma pojme. U nás to není výhodné.
@lovelylion Proč by měl přijít o všechny bonusy? Co to je za blbost?
Někde to mají tak, že každá absence (bere se to kvartálně) vede k tomu, že zaměstnanci nedostanou prémie např. (Albert Ostrava-Poruba), nebo stravenky (moje práce)...
http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=7&t=821 Vypada to, ze hned tak to schvalene nebude. 🙄
@xpila protože jim berou bonusy za všechny paragrafy a nemocenskou atd. Tahle otcovská dovolená bude něco jako nemocenska, myslím 70% z platu je v návrhu. A jejich firmy to tak má ve smlouvách, že pokud bere nemocenskou, nebo OCR, nebo paragraf, tak zaměstnancům vezmou veškeré bonusy na další kvartál. S tím nic neuděláme.
Tak to jsem mohla cekat,podpora rodin s detmi je u nas vysmech jak po financni tak po teto strance. Muj dovolenou ani nahradni volno nedostane,takze na to budu take sama😔
Manžel si kvůli tomu musel v práci domluvit neplacené volno. Už předem se snaží nadělat práci, protože ji za něho nikdo jiný neudělá.
@lovelylion Nemocenská je 60 % DVZ, tohle bude to samé. Mateřská je 70 %. To mají teda drsný, ale zas na druhou stranu jsou málokde nenárokové bonusy, tak se to dá chápat.
@astyna Tak za neomluvenou absenci se to dá pochopit, ale ne za nemocenskou.
@baluci Výsměch? Tobě možnost být doma 4 roky a ještě to mít placené, připadá jako výsměch? Mně teda naopak jako luxus, nikde ve světě to není.

@baluci Je tu na to celá diskuze. Neplatí a zatím ani není přesný termín, od kdy platit bude.