Porodné, počítá se jen můj plat? / Mohu užívat Algifen?
Omlouvám se, že píši dva dotazy do jednoho, které spolu nemají moc co dělat, ale přijde mi zbytečné zakládat dvě vlákna, takže snad se nikdo nebude zlobit 🙂
1.- Chtěla bych se zeptat, jak je to s porodným. Čekáme s partnerem miminko, žijeme spolu, ale nejsme manželé. Myslela jsem, že pokud bude normálně v rodném listě, tak se to bude vypočítávat z obou platů, v takovém případě bychom na porodné nedosáhli. Dnes mi ale příbuzná říkala, že ne, že když nejsem vdaná, bude se to brát pouze z mého platu a tím pádem bych ho dostala. Samozřejmě se půjdu potom zeptat na úřad, ale nemáte s tím někdo zkušenost?
2.- Druhá otázka je ohledně Algifenu na migrény. Předepsala mi ho dnes má gynekoložka, jelikož chodím na rehabilitace kvůli silným migrénám od krční páteře. V příbalovém letáku ale je, že ho nesmí těhotné a kojící ženy, tak jsem trochu zmatená, prý vyvolává porod. A to mám brát 30 kapek 3x denně a neřekla mi ani žádný limit (myslím jak dlouho ho brát). Je mi jasné, že by mi nic špatného nedala, i tak mě to ale drobet zarazilo a tak bych byla ráda z nějaké uklidnění :D Dnes jsem si ho vzala poprvé, zatím ale změnu necítím, tak pokud mi nebude pomáhat, nerada bych ho brala "jen tak" ...
@lajla s těmi dětskými domovy fakt souhlasím. hraček mají mraky. já jsem spíš pro třeba těch plněný přání na vánočních stromečcích, co si tam děti píší. tyto projekty se mi líbí moc. jinak dobrý anděl je jedna z mála podobných věcí, kterým fakt věřím 🙂

@megynka13 a rika vam neco dobry andel?
Myslim ze kdyby vam onemocnelo dite...a potrebovala byste miliony na jeho lecbu jinak vam umre...coz pojistovny neplati...byla byste za takove dobraky vdecna...je to hodne smutne co pisete...
Deti v detskych domovech..nemuzou za sve rodice a kazda hracka nebo neco ten usmev na tvari vyloudi...
Tak snad si vybirate dobre lidi k podporovani...a ano je to vec nazoru a hlavne souciteni a povahy