Postup vyplnění formulářů pro jednorázový příspěvek na dítě
Maminku je tu někdo kdo si zazadal o jednorázový příspěvek na dítě 5000 a o navýšení rodicaku? Šlo vám vyplnit ty formuláře ? Já si s některými kolonky nevím rady 🤷nebo jste si tam zašli osobně ?
Předem moc děkuji
@lidija1234 Formulare na to logicky jeste nejsou, kdyz to teprve proslo senatem a jde k podpisu prezidentovi. Vcera jsem mela po dlouhe dobe pustene zpravy, rikali, ze kdo bude mit v cervnu vyplacen pridavek na dite, dostane tech 5000 automaticky, ostatni budou zadat. Takze nevim, kde beres informace o formularich, ale to sis musela splest a necim jinym (pravdepodobne s prispevkem na bydleni, tam uz je delsi dobu moznost zadat, ale lidi to zatim moc nevyuzivaji).
@lidija1234 a víš,že ten rodičák je pořád 300tis.a navýšit je možno z 10tis.na 13tis,ale budeš mít dříve vyčerpáno? Já jen,aby sis nemyslela,že se zvýšil objem peněz na rodičáku
Tedy, když tu čtu ty odpovědi - škoda, že lidé nebyli tak uvědomělí ohledně šetření minulé dva roky.. Ne vládo, my žádné kompenzace nechceme, my máme úspory, to zvládneme.. jsem OSVČ a opravdu mám dost širokou klientelu a i jsme se o kompenzacích bavili a kolikrát jsem valila oči, kdo všechno žádal a proč.. proto na druhou stranu chápu kroky této vlády, protože viděli, že nežádali jen ti opravdu potřební, ale kdo se vešel do kolonky, tak žádal ( posunuté fakturace a podobně.. co si budeme povídat.. ), tak utáhli slušně kohoutky. Nebo neee, my nechceme přidat ( učitelé, zdravotníci, policisté, vojáci, hasiči, ale i pomocný personál v nemocnicích, domech s pečovatelskou službou, důchodci a podobně..) A ano, covid a toto prudké zdražení má společného jmenovatele, člověk se mu neubrání ( myslím dopadům ), takže myslím, že srovnání není tak úplně mimo.. Je to těžké, jdeme ode zdi ke zdi.. Hodně peněz se vydalo zbytečně, to nepopírá asi nikdo, ale na druhou stranu, nedovedu si představit, kdyby k přidání nedošlo, jak by to lidé zvládali - jelikož to zdražení by přišlo stejně, je to v celé Evropě.. a pokud by byli lidé ještě vycucaní po covidu, myslím, že by to bylo ještě horší. Co mě hodně děsí jsou výše hypoték, zvlášť tady v Praze, kdy 2kk pod 8 mega je skoro utopie.. tam mám obavu, že hodně lidí bude při konci fixace plakat a bude hodně bytů a domů k prodeji.
@swan42 Jo? Lide se staraji jenomze prichazi doba, kdy si budem svitit svickama a topit nevim cim. Tady nejde jenom o domacnosti, co prumysl? Kdyz ten padne, bude obrovska nezamestnanost. Lide na ulicich bez domova. Ale jo, lide si za to muzou sami. At neji, nebydli, netopi, nesviti.

@eviicka aha, tak to nevim, musim se ji zeptat