PPM - zaměstnavatel zřejmě neposlal žádost. Dostanu peníze za říjen?

9. lis 2020

Zdravíčko, dnes mi měla přijít první dávka PPM (nástup na mateřskou 9.10). Volala jsem na OSSZ a bylo mi řečeno, že mou žádost nemají, prý to zaměstnavatel neodeslal. Zaměstnavatel však tvrdí, že vše odeslal.. No je to začarovaný kruh, jeden se vymlouvá na druhého.

Pokud mi zaměstnavatel žádost opravdu neodeslal, dostanu peníze později? Mám namysli jestli mi tu jednu dávku, která už měla dorazit, doplatí zpětně.

rebe
9. lis 2020

O PPM lze žádat až tři měsíce zpětně. Nech si potvrdit nový formulář a znovu odeslat.

blondynka400
9. lis 2020

Ano, doplatí. O peníze nepřijdeš. Nechci být předpojatá, ale za mne to spíš sociálka někde ztratila. Je to naprosto běžné a jejich jediné tvrzení je, že to zaměstnavatel nedodal.... Toto jsou schopní udělat, i když má zaměstnavatel kopii a na tom razítko 😀
Jak bylo napsáno výše, nech si potvrdit nový formulář.

zavodnice
9. lis 2020

Já jsem nastoupila na mateřskou začátkem srpna a PPM mi ještě nedorazilo. Dotazovala jsem se zaměstnavatele, jestli to tam odeslali a prý Jo, ale že pro jistotu pošlou formulář na sociálku znovu. Je to asi 3 týdny a nic, tenhle týden to asi budu muset řešit.

blondynka400
9. lis 2020

@zavodnice tak to je docela drsné zpoždění, to už není ani na sociálku normální... A bylo to vše správně vyplněno (třeba i od doktora)? Ono dost často když tam něco není ok, tak jenom založí a čekají, místo toho, aby dali vědět.