icon

Práce na dohodu na rodičáku, mám to někde hlásit?

nikush150
4. kvě 2017

Ahoj holky, od pátku začínám pracovat na dohodu, přitom jsem na rodičáku. Týká se to nočníních směn (3-4), taže s malým je tatínek. Mám to někde nahlásit nebo tak něco?

Strana
z2
victress
21. čer 2017

@ditamarie už jsem volala na UP a paní mi sdělila, že loni byla změna taková, že poslední dva měsíce slučují do jednoho a příspěvek přijde poslední měsíc v jedné částce, čili tobě sloučili září a srpen do srpna, posl. rodičák by ti měl přijít v září, mně sloučili září a říjen do září a posl. rodičák přijde v říjnu, no fakt jsem z toho nadšená😒

ditamarie
21. čer 2017

@j.a.n.i
Neříkám, že je to něčí chyba, ale moje asi těžko. když na začátku řeknu, že chci čerpat do 3 let věku dítěte, tak předpokládám, že mi na ÚP rozpočítají částku, tak aby mi rodičovský příspěvek byl vyplácen ve stejné výši až do 3 let věku dítěte a ne, že se 5 měsíců před skončením RP dozvím, že mi již na poslední měsíc nezbydou peníze. Jak mi sdělila úřednice na ÚP tato situace se jim občas vyskytne. Tak nejspíš bude drobná chyba v systému a ne u maminky.

ditamarie
21. čer 2017

@victress
Tak to asi nebude moje situace. Mě přímo sdělili, že mi již peníze na srpen nezbyly. Takže mi měl přijít poslední rodičák na začátku července za červen a pak už nic. tak proto jsem si musela zbylou částku rozpočítat. No ono už je to jedno. Protože mi volali z práce, kde jsem pracovala před rodičovskou dovolenou a chtějí po mě, abych nastoupila zpět do práce od 1.8. Takže neřeším, kdy přijde rodičák, ale nástup zpět do práce 🙂

victress
21. čer 2017

@ditamarie tak to ti moc přeju, že tě v práci chtějí zpět👍

verulevrtule
21. čer 2017

@j.a.n.i Tak to je dobry, ja jsem tam celkove zamestnana, akorat ted mi dali dohodu, co jsem na RD

Strana
z2