Práce na dohodu na rodičáku, mám to někde hlásit?
Ahoj holky, od pátku začínám pracovat na dohodu, přitom jsem na rodičáku. Týká se to nočníních směn (3-4), taže s malým je tatínek. Mám to někde nahlásit nebo tak něco?
@j.a.n.i
Neříkám, že je to něčí chyba, ale moje asi těžko. když na začátku řeknu, že chci čerpat do 3 let věku dítěte, tak předpokládám, že mi na ÚP rozpočítají částku, tak aby mi rodičovský příspěvek byl vyplácen ve stejné výši až do 3 let věku dítěte a ne, že se 5 měsíců před skončením RP dozvím, že mi již na poslední měsíc nezbydou peníze. Jak mi sdělila úřednice na ÚP tato situace se jim občas vyskytne. Tak nejspíš bude drobná chyba v systému a ne u maminky.
@victress
Tak to asi nebude moje situace. Mě přímo sdělili, že mi již peníze na srpen nezbyly. Takže mi měl přijít poslední rodičák na začátku července za červen a pak už nic. tak proto jsem si musela zbylou částku rozpočítat. No ono už je to jedno. Protože mi volali z práce, kde jsem pracovala před rodičovskou dovolenou a chtějí po mě, abych nastoupila zpět do práce od 1.8. Takže neřeším, kdy přijde rodičák, ale nástup zpět do práce 🙂
@j.a.n.i Tak to je dobry, ja jsem tam celkove zamestnana, akorat ted mi dali dohodu, co jsem na RD

@ditamarie už jsem volala na UP a paní mi sdělila, že loni byla změna taková, že poslední dva měsíce slučují do jednoho a příspěvek přijde poslední měsíc v jedné částce, čili tobě sloučili září a srpen do srpna, posl. rodičák by ti měl přijít v září, mně sloučili září a říjen do září a posl. rodičák přijde v říjnu, no fakt jsem z toho nadšená😒