Přechod na mateřskou v půlce měsíce. Máte s tím zkušenost?

7. lis 2019

Dobrý den,
omlouvám se za anonym, ale připadám si už absurdně,jak toto neustále řeším a každý říká něco jiného..a doslova si přijdu jak blbec 🙂
Jak je to prosím Vás s přechodem na mateřskou v půlce měsíce?Kvůli tomu,že jsem ještě na rodičovské pracuji na poloviční úvazek u svého původního zaměstnavatele (mám poupravenou smlouvu s tím, že půl úvazek do x let věku dítěte). Rodičovskou ukončím měsíc před nástupem na mateřskou.
Moje otázka zní: Pokud je přechod v půlce měsíce, dostanu peníze jak za půlku odpracované doby v práci a za půl mateřské? Dokonce i u mě v práci mzdová řekla,že neví. Máte s tím zkušenosti? S prvním dítětem jsem šla na mateřskou ke konci měsíce.

Děkuji Vám

drep
7. lis 2019

Mzdová fakt na svém místě 🙈 jistě že dostaneš zaplacené opracované dny a zbytek dnů ppm poměrově

lenoulinkaa
8. lis 2019

Normálně budeš pracovat, tak dostaneš peníze za odpracovane dny. Pak už za ppm od ossz. Na tom není nic, co by neměla mzdová vědět. To si jako myslí, že všechny nastupujou prvního nebo co?

janule0123
8. lis 2019

Taky jsem nastupovala v půlce měsíce a dostanu mzdu za odpracované dny a mateřskou za zbývající dny z druhé části měsíce 🙃termín porodu a 6-8tydnu predtim nenaplanujes na konec měsíce ve většině případu ,nepřijde mě to nic nestandardniho 😎takže klid 👀