Přechod z mateřské na rodičák. Je možné to nahlásit na přítele?
Ahojky maminy jdu si pro radu;) kdo má zkušenosti.
Za 14 dní mi končí mateřská tak že mám jít na pracovní úřad to nahlásít že? Chci to na 2 roky, a je možno to nahlásít na přítele když má větší plat než jsem měla.ja . Proto že prej jinak nedostanu těch nove 80 000 . Když jsem měla nízký plat . A když to nahlásim na něj tak co bude semnou;)) vůbec nic o tom totiž nevím jak postupovat. Děkuji za info
@janca1991 no já bych s těma 80tisicema ještě nepočítala. Stále to není schválené, odklepnute, podepsané.
@lachtanice86 Tak ja tomu treba verim,ze aktualne pobirajicim rp to daji.Max ocekavam,ze to udelaji jeste,aby ti,co uz temer konci na nic moc nedosahli,ale zas aby uspokojili co nejvetsi cast a koza zustala cela.
@katka_nedo jo tam se předpokládá, že nebudeš moc přes nějaký limit a nevyberes to. Teda co jsem pochopila.
Můžeš brát jen určitou maximální výši takže skutečně těm co to bude končit na to nedosáhnou.
Já mám ročního syna tak RD zatím do 3 let ale doufám, že si to oak prodloužím o půl roku kvůli zvládání školky atak takže těch 80.000 by bylo fajn

Tam jde o to, že při nižším platů můžeš čerpat maximálně x-tisic a nemůžeš si tedy navolit výši částku ale jak to bude s těmi 80000 nikdo ještě neví
Jde rodicak čerpat přes manžela vyplníte formulář on donese potvrzení z práce o výši mzdy a na rodicaku budeš ty
Na úřadě by ti s vyplněním měli pomoc