Předčasný návrat do práce při RD

mendywendy
27. únor 2018

Dobrý večer, prosím, radu jak by měl vypadat formulář o předčasném vrácení z RD do zaměstnání. Nastoupím o 9m dříve než jsem plánovala, samozřejmě s tím, že RD dále poběží. Nemáte zkušenost? Zaměstnavatel s tím souhlasí, ale dokumenty nechává na mně.

blahova_andrea
27. únor 2018

No pokud jdeš do práce, tak ti RD dále nepoběží. Myslíš tím, že bude dále pobírat RP?

copinka
27. únor 2018

Ja tedy nastupovala do nove prace takze jsem klasicky podepsala jen smlouvu a pak pobirala RD i vyplatu 😉nevim jak je to pri drivejsim nastupu ale myslim ze to nebude nic extra jineho

copinka
27. únor 2018

@blahova_andrea no jasny do prace muzes od 2 let veku neomezene a beres RD i vyplatu 😉

mendywendy
autor
27. únor 2018

Jde o to, ze musim nastoupit k 1.3. Ale minuly tyden jsem byla neplanovane na operaci nohy, takze rovnou prijdu s mesicni neschopenkou. ossz bude chtit tim padem dolozit, ze jsem nastoupila predcasne. Ale nevime v praci jakym dokumentem.

priefi
27. únor 2018

@mendywendy normalne pozadas, ze chces nastoupit driv pisemnou formou a zamestnavatel Ti pisemnou formou napise, ze ok a nastup je k tomu a tomu datu.

blahova_andrea
27. únor 2018

@copinka jo tak to jo, já myslela, že se vracíš do původní práce, tak pardon 😉

kocvarovas
27. únor 2018

Teď se holky zaháčkuju. Jsem taky na RD, pobírám RP. Od 1.3. mám v plánu nastoupit jinde. Myslela jsem si, že si nechám otevřená zadní vrátka a tak nechám dál RD a nastoupím u nového zaměstnavatele. Tam mi říkají, že to v pohodě jde, ale manžel se ptal v práci a tam mu řekli, že nemůžu mít 2 hlavní pracovní poměry. A teď babo raď..

priefi
27. únor 2018

@kocvarovas hlavni pracovni pomer jiz v ZP nevystupuje a nevidim problem v tom, ze bys mela dalsi pracovni smlouvu

blahova_andrea
27. únor 2018

@kocvarovas ja myslim, že jich muzes mit tolik kolik stihnes plnit😉

kocvarovas
27. únor 2018

No prý, můžu mít, ale jen půlúvazek, nebo max 300 hodin v roce.. No takže ještě zítra musím do práce, což bude zážitek (45 km vlakem s 2letou dcerou v těchto mrazech) a zeptat se i tam..

kocvarovas
27. únor 2018

@priefi prosím tě a nevíš, kdybych nakonec dala výpověď tak RP mi půjde dál, nebo se zánikem RD taky zaniká nárok na něj?

kytkata
27. únor 2018

@kocvarovas Výplata rodičovského příspěvku určitě není vázána na pracovní poměr . Je to dávka státní sociální podpory a dostává se přece i když žádný pracovní poměr není, nebo když není nárok na PPM- tak se jde hned na výplatu rodičovského příspěvku.

kocvarovas
27. únor 2018

@kytkata to mě nenapadlo, děkuji. Všechno se to na mě navalilo dnes, a na vyřízení je už jen zítřek, tak abych něco nezvorala..

stuplakova
27. únor 2018

@kocvarovas Rodičovský příspěvek pobírají všichni i ti co nepracovali, takže pracovní poměr s tím nesouvisí. Ale to že nemůže mít člověk dvě pracovní smlouvy na hlavní pracovní poměr jsem taky slyšela, měla by mít jinou formu.

stuplakova
27. únor 2018

@mendywendy Já bych to asi napsala jednoduše, jako do formuláře, když jsem nastupovala na mateřskou, že jméno ta a ta nastupuje ke dni 1.3. do zaměstnání tam a tam a je to.

priefi
28. únor 2018

@kocvarovas rp od rd nezalezi 😉 rp je prispecek od statu, kde nahlasujes dobu cerpani prispevku, min do dvou let ditete max do ctyr let ditete. Rd je volno u zamestnavatele, ktere mas po md (pokud jsi na ni mela narok). Delka rd zavisi na Tobe, nejdele do 3 let ditete. V pripade, ze rd ukoncis drive, nez do 3 let, kdykoli na rd muzes nastoupit znova a byt s ditetem do 3 let.

A jak budes mit zajistenou peci o dite?

blahova_andrea
28. únor 2018

@kocvarovas tak ono asi dost záleží na tom, na jakou smlouvu by jsi pracovala. tam jsou pak ta různá omezení

zuzineckah
28. únor 2018

@copinka do práce můžeš mnohem dřív, než od dvou let. Od dvou let může být akorát dítě ve školce neomezeně.

mendywendy
autor
1. bře 2018

Nevíte, zda denní dávka PPM je stejná jako při neschopnosti?

priefi
1. bře 2018

@mendywendy jiny zaklad(obdobi ze ktereho se pocita prumerna mzda) jina redukce a procento 😉