Přídavky. Měla úřednice pravdu?

anezkapremyslovna
15. zář 2021

Dobrý den, má malyho syna a jeho otec s námi není už od začátku těhotenství, dítě nechtěl a chtěl mě poslat na potrat. Tudíž není i v rodném listě. Paní na úřadě mi sdělila, ze nemám žádný nárok na žádné příspěvky. Prvně se mám pry dohodnout s otcem dítě aby platil alimenty ze je to jeho povinnost ( já to vím ale když neměl zájem když se to dozvěděl byl opravdu sprostý ) chci se zeptat zda mě paní pouze neodbyla nebo měla pravdu.

zelenaesmolda
15. zář 2021

@anezkapremyslovna
na hmotnou nouzi opravdu nemas v tomhle pripade narok,ostatni pridavky nevim.

mimi1004
15. zář 2021

https://www.uradprace.cz/pridavek-na-dite Nezlob se, ale v tomto souhlasím s nastaveným pravidlem úplné rodiny. Starat se musí i on a ne stát.

zelenaesmolda
15. zář 2021

@mimi1004
ja v tomhle nesouhlasim,kdyz je zenska sama,chlap neplati alimenty tak ma proto prijit i o tech par stovek?protoze se proste neco pokazilo a rozesli se ?Ve vysledku na to dojede vzdycky to dite.

anezkapremyslovna
autor
15. zář 2021

@mimi1004 to taky chápu ze starat se musí jen jeho poslední slova byla když řeknu ze on je otec, tak mi udělá ze života peklo

zelenaesmolda
15. zář 2021

@anezkapremyslovna
a jak prosimte?

mimi1004
15. zář 2021

@zelenaesmolda Já nevím, jestli o to přijde i v případě rozbití rodiny, tam bych je určitě neodebírala. Myslím tyto případy, kdy ani není otec v rl a neplatí od narození. Pokud se žena rozhodne ho ani nezapsat, tak ok, je to její právo a volba, ale ať pak nestojí na sociálce s nataženou rukou. To, že si frajer užil, je fajn, ale ať nese i zodpovědnost a postará se. Stát není dojná kráva.

zelenaesmolda
15. zář 2021

@mimi1004
Tezko dotahnes chlapa nasilim na matriku,aby podepsal RL kdyz nechce.Soud se muze tahnout roky.A stat je dojna krava v pripade nasich snedych spoluobcanu.

anezkapremyslovna
autor
15. zář 2021

@mimi1004 člověk se pouze zepta 🤦‍♀️ Rozhodne jsem nestala s natazenou rukou ale byla se pouze zeptat

mimi1004
15. zář 2021

@zelenaesmolda To je věc názoru. Ale nárok prostě nemá a my to tu nezměníme 🤷‍♀️

mimi1004
15. zář 2021

@anezkapremyslovna Psala jsem to obecně, nemusíš být vztahovačná. Já tě v tom nenechala.

anezkapremyslovna
autor
15. zář 2021

@mimi1004 mám proste své důvody proč tam není, přece když se od začátku choval jak idiot, klidně i horší slovo. Člověk pozná co je ten druhy zač až se něco stane, do té doby to byl nejlepší chlap na světě pro mě a pak se úplně otočil.

lovemusicsun
15. zář 2021

@anezkapremyslovna No sešla se nám tu zas diskuse, tady se fakt člověk nemůže na nic zeptat.. Nic ai z toho nedělej. Já bohužel nemám vůbec přehled o tom na co máš nebo nemáš nárok, pátrej, zeptej se dalších dvou úřednic, třeba pomohou. Přidala bych se do skupinky samoživitelek, budou tam vědět poradit v některých situacích. Držím Ti palce!

anezkapremyslovna
autor
15. zář 2021

@lovemusicsun ježíš vy jste zlata 🙂 moc vám děkuji za povzbuzující odpověď. Až takové odpovědi jsem nečekala.🤦‍♀️ Určitě se tam přidám děkuji moc za radu 😊

barulina
16. zář 2021

@mimi1004 ale ma

barulina
16. zář 2021

@anezkapremyslovna nárok na příspěvek na bydlení i pridavek na deti máš. A z debilních keců si nic nedělej. Nejlíp rádí husy, které hovno zažily

maxulekapcule
16. zář 2021

@barulina Diky bohu, ze to nekdo rekl. Jak mam napsat chlapa do rl, kdyz je treba jeho souhlasu... Jsem ve stejne situaci, jeden tam otce ma, druhy mit nebude. A to maji otce stejneho a co se jako asi da delat.

bazarekprodeti
16. zář 2021

@anezkapremyslovna ahoj. Pokud píšeš ze kdyz to otci reknes tak ti udela ze zivota peklo tak bych takovyho chlapa vubec neresila. Je lepsi byt samozivitelka nez mit doma debila ktery te posílal na potrat. Takoveho chlapa bych si do RL taky nenapsala. A jako samozivitelka mas urcite narok na hodne veci, pridavky, prispevek na bydleni, prispevek v hmotne nouzi. Zeptala bych se na uradu prace. 🙂 Drzim palce.

bazarekprodeti
16. zář 2021

Jo a ty hovna co tu pise @mimi1004 vubec neres, ono se v kazdy diskuzi najde vzdy strasne chytrý clovek, ktery ví hovno o zivote a kritizuje ostatni🙂

marcicek84
16. zář 2021

@anezkapremyslovna no musis na urade vystupovat jako samozivitelka a narok bys mit mela pokud zijes sama v pronajmu tak prispevek na bydleni,mozna i na hmotnou nouzi,nevim kolik jsi vydelavala a jakou mas materskou nebo vysi rodicaku,detske pridavky asi taky.
Jinak co se tyce tatinka,to bys asi musela opravdu k soudu,ten blbecek ti jen vyhrozuje,protoze nechce platit,je otazkou zda kdyby platil,zda by se i staral a chtel si brat dite nebo by to mel jen polozku v rozpoctu a nezajem,jestli by delal problemy nebo ne...tady mi to i trochu prijde jako snaha se vyvleci se zodpovednosti a ututlat to pred svetem,ale neznam ho,tak tezko rict jake problemy by pak mohl delat...

gracinka7
16. zář 2021

@anezkapremyslovna určitě na něco nárok máš, ale bohužel neporadím. Zkus se jít zeptat na jiný úřad, třeba potkáš vstřícnější úřednici. A nebo napiš stejný dotaz na hlavní zeď, tam ti holky pořadí spíš. Sem do diskuzí si většina chodí akorát honit ego.
Jinak s tebou souhlasím v tom, že jsi chlapa do RL neuvedla. Nejde jen o alimenty, ale i o to, že pak by měl na dítě také právní nárok, což v případě pitomce fakt nechceš. Navíc kdo říká, že zůstaneš pořád sana? Za rok, za dva můžeš někoho potkat a ten bude tvému synovi daleko lepší táta, než by byl ten původní.

barulina
16. zář 2021

@maxulekapcule nebudu řešit svoji rod. Situaci, ale do haje at ty, které měly štěstí, raději drží pusy. Ono to štěstí je často pomijive. A někdy je proste lepší a v zájmu dítěte aby tam otec nebyl. A nechaou jedinny důvod, proc by taková maminka nemela dočasně dostat pomoc od státu. Kor pokavad celý život pracuje a pod. Jestli jsem se neco za svůj život naučila, tak nesoudit.

maxulekapcule
16. zář 2021

@barulina Naprosto souhlasim. Bohuzel system je nastaven spatne, takze ja misto socialky hned povalim do prace, protoze ja bych na to nemela se tam s nima hadat

anezkapremyslovna
autor
16. zář 2021

@maxulekapcule přesně jak říkáte neměla jsem sílu se hádat a raději půjdu pracovat jen mě docela zarazilo její chování zajímalo by co by mě řekla kdybych ji řekla ze otce neznám.

tasimia
16. zář 2021

@anezkapremyslovna bohužel si povinná pro UP ho udat, jednou je otec, tak by měl že vším všudy a že s tím nesouhlasí, je jeho problém. Matka samozivitelka klidně být můžeš, to ti nikdo zakázat nemůže.
A to, že ti udělá ze života peklo? Ale no ták, udělat si dítě je snadné. A věř nebo ne, to výživné ti do budoucna pomůže.

maxulekapcule
16. zář 2021

@anezkapremyslovna Tohle si oni neuvedomuji, ale to chovani je vsude stejny, u nas to samo

barulina
16. zář 2021

@maxulekapcule ja teda momentálně příspěvky i přídavky pobiram. A nikdy jsem se s nikym nehadala. Proste vim na co mám nárok, o to jsem si zazadala a je. Nevidím důvod. No a do práce se vracím ejdrive v 1 mes. Maleho, nejpozději ve 2 letech, to uvidime co a jak klapne.

fouskovi
16. zář 2021

@anezkapremyslovna vím že je to těžký ale zkusila bych se poptat i jiné úřednice,nebo zkus skupinku samozivitelky a tam poradí co a jak , je mi to líto že se takhle zachoval. Jen mě mrzí že Vám tady pomalu nadavaji že potřebujete pomoct a tmavým spoluobčanům dají na vše a bez keců i na blbou pouť, takže se nedejte a zkuste to znovu

mourovatakocka
16. zář 2021

@anezkapremyslovna Naštěstí nemám zkušenost, tak přímo neporadím. Ale doporučuju zkusit jít znovu za jinou úřednicí, případně zkusit vysvětlit, že otce nemáš v rl proto, že máš strach kvůli jeho dřívějšímu chování. Jinak hmotná pomoc - zkus různé skupinky pro samoživitelky na fb, spoustu věcí jde sehnat za odnos, poštovné. Pokud máš možnost, tak nějakou brigádu na doma nebo kam můžeš s prckem. A ještě mě napadlo, existují právní poradny zdarma, kde by ti snad mohli poradit na co ze zákona nárok máš.

levandule_k
16. zář 2021

@maxulekapcule Nechci nějak rýpat, ale tím, že jeden syn tam otce má a druhý ne a přitom mají otce stejného, tak to toho bez otce v RL staví do méně cenné pozice (pocitově mi to tak přijde.) V případě úmrtí otce ten s otcem RL má nárok na sirotčí důchod, na dědictví, ten bez otce nemá nárok na nic. Já bych mu řekla, pokud nechce zápis dr RL dobrovolně, budeme to řešit soudem. Ale já nevím, co za tvou situací je.

amazonkajanik
16. zář 2021

@anezkapremyslovna buď v klidu, na mě taky co 1/4 roku otázka při žádosti o přídavky, a alimenty nejsou a nechtělo by to s tím něco udělat? Beru jen to, na co mám ze zákona nárok i kdybych měla otce v RL,páč by náš příjem nepřesahoval. Ale v tvém případě bylo a je hodně žen. Dokonce i soudní dokazování otcovství a pak pánové museli zpětně hradit vše,vč alimentů pro matku do 2let dítěte. A pokud vyhrožuje, tak si vše ukládat a případně předat PČR,nebo soudu. Podniknou náležité kroky...
Někdo by mohl argumentovat, proč ses sama nechránila, ale třeba znám holky, co HA ze zdravotních důvodů nemohou užívat a pak je ochrana na chlapovi. A ze své zkušenosti, já bych do sebe už antinu ani nedala a přitom je to jediný způsob (dle Mudr) jak zmírnit ovulační bolesti...