Příspěvek na dítě, jaký můj měsíční příjem se uvádí?

herina
3. srp 2016

Ahoj maminky 🙂
ráda bych se zeptala těch zkušenějších z Vás, jak je to s výpočtem příspěvku na dítě. Až budu žádat o příspěvek (čekáme první miminko), tak se berou v potaz příjmy matky i otce. Na internetu jsme našla spoustu kalkulaček, ale nejsem si jistá, jaký můj měsíční čistý příjem se uvádí - bude to příjem, který dostanu jako mateřskou (PPM) + příjem manželka? A pokud manžel pracuje v pohostinství, kde jak je známo má na pásce jakési minimum, tak uvádím to? A můžu si zažádat znovu o příspěvek ve chvíli, kdy už nebudu pobírat mateřskou ale rodičovskou, kde mi úroveň příjmu klesne velmi výrazně? Děkuji mockrát za odpověď :o))

j.a.n.i
3. srp 2016

@herina Pro příspěvek na dítě se uvádí příjmy víc jak rok zpětně, pokud bys žádala třeba teď od října, tak se udává příjem za rok 2015.

herina
autor
3. srp 2016

Děkuji za odpověď 🙂 Sice mi není úplně jasné, proč se zohledňují příjmy z více než rok staré minulosti, toto číslo pro mne přeci aktuálně není vůbec relevantní, ale s tím asi nic nenadělám. Alespoň nebudu zbytečně trávit čas na úřadě a budu ho věnovat rodinně 🙂

j.a.n.i
3. srp 2016

@herina To me taky ne, ale je to tak.

brookmichaela
3. srp 2016

@herina Protože Ti za ten plat zaceok zprůměrují a podle toho se vše poté vypočítá.

herina
autor
3. srp 2016

To chápu, že to průměrují, ale přeci moje finanční situace před rokem absolutně nemusí odrážet moji aktuální finanční situaci, kdy může i relativně nízký příspěvek znamenat např. pro matku samoživitelku hodně. Dle mého je to trochu nelogické.

virginia1
14. zář 2016

Ptala jsem se na to na úřadě a tam mi řekli, že je to kvůli osvč, kteří mají příjmy za upnuly rok až na konci června následujícího roku, tedy roku, kdy se žádá.