Prodloužení rodičáku na 4 roky. Je to ještě možné?

moncicacka
21. zář 2022

Zdravím, mám rodičák na 3 roky a chtěla bych ho prodloužit na 4, ale synovi jsou už 2 roky, je to ještě možné? Úplně se bojím, aby na mě nekoukali jak na blbce.

jaja01k
21. zář 2022

@moncicacka Ano, je to možné. Dělá se to běžně, nikdo na tebe jako na blbce koukat nebude.

moncicacka
autor
21. zář 2022

@jaja01k děkuji 🙏🙂

eviicka
21. zář 2022

@moncicacka prodlužovala jsem před pár týdny, úplně stejná situace, udělala jsem to online přes bankovní identitu asi za 5 minut. Akorát jsem narychlo špatně spočítala peníze (uvádí kolik měsíčně chceš čerpat a já napsala moc malou částku) tak to budu muset upravit.

moncicacka
autor
21. zář 2022

@eviicka aha, to jsem ani nevěděla, že to jde online, ale určitě bych tam napsala něco špatně, tak tam radši zajedu 😄

marcicek84
21. zář 2022

@moncicacka a to myslis jak?Zbylou castu si na UP rozpocitas na 2 roky,asi to bude almuzna,ale jde to.pokud jsi vse uz vybrala tak to nem smysl resit a byla bys doma bez penez.Jinak jesrli to chces prodlouzit i v praci,tak uz ti po 3.roce nemusi drzet misto,tedy by ses mela domluvit s nimi jak by se to dalo udelat,pokud bys tam mela neplacene volno,tak si asi musis platit socku a zdravku...

kosi_cek
21. zář 2022

Úplně v pohodě, člověk může prodloužit kdykoliv do doby, než mu bude vyplacena celá částka, před tím chodí dopis a minimální měsíční částka je snad stále 50kč, takže teoreticky si může na ten rok navíc rozložit až tu "poslední" výplatu rodičáku. Samozřejmě čím dřív si to člověk prodlouží, tím větší částku může tu prodlouženou dobu pobírat, ale i to míň bude pobírat už teď. Já si dokonce prodlužovala i jen jeden měsíc, aby mi nepřišla poslední výplata rodičáku sloučená ( kvůli zdravotnímu pojištění).