icon

Rodičák přes partnera - jak to vyřídit?

martinka1996
1. srp 2018

Holky, vy které máte rodicak přes partnera, jak jste postupovali při jeho vyřízení?

cherris
2. srp 2018

Mám to sice přes manžela, ale postup bude stejný, zašla jsem si na sociálku, řekli mi, co má doložit. stejně se žádá až po porodu, takže tam půjde nejspíš on.

veronika_86
2. srp 2018

@martinka1996 mám přes přítele, je potřeba doložit na sociálku partnerovy příjmy (jeho zaměstnavatel to podal a celkem brzo nám to přišlo domů do schránky - je to papír jako na mateřskou, dala mi ho paní přímo na ossz) potom pokud jsi měla ty nárok na mateřskou, tak zajít na ossz, kde se vypíše jeden papír a potom zajít na pracák, dokonce jsem sebou nemusela mít ani přítele, už nechtějí jeho podpis... Takže sebou RL od prcka, tvůj papír od OSSZ, partnerův papír od OSSZ a to je myslím všechno...

patmouse
2. srp 2018

Ano,taky jsem mela RP na manzela. Je to stejne jako bys to mela na sebe,pokud jsi klasicky zamestnanec. Bylo treba aby zamestnavatel dolozil jeho prijmy,pak to socialka potvrdila a se vsemi papiry jsem sla na urad prace,kde se to vyrizuje. Vse je to normalne psane na me,penize chodi na muj ucet,jen ty prijmy jsem dokladala jeho,abych diky tomu mohla prispevek vybrat co nejrychleji.