icon

Rodičovská dovolená a příspěvek. Kolik můžu čerpat, když budu doma 3 roky?

sister05
7. říj 2019

Ahoj,
vím (všímám si), že tohle téma je zde otevíráno téměř tak často jako TT. Taky se lehce červenám, že jsem ichtyl a pořádně jsem si to nezapamatovala. Tak se nezlobte na starou, dementní matku s nesloužícím zrakem a mozkem plným sunárku, kakáníčka, čůráníčka a zdrhání před tchnýní.
Nicméně asi takto - snažím se si vyplnit předem žádost o RP. Na RD budu mít nástup na Štědrý den, čili mám v plánu to dořešit třeba měsíc předem, ať to mám z krku. Je tam taková kolonka - kolik chci čerpat. Kolik chci čerpat peněz vlastně? Plánuji klasické 3roky doma. Moc děkuju, jste zlaté 😀 :-* P.S. předpokládám, že pokud si to nezapamatuju a bude se od ledna fakt navyšovat příspěvek, tak se budu ptát jak to mám udělat. Ale teď se tím nezatěžuju, neb můj mozek tolik info nepobírá 🙂 Děkuju a hezké odpoledne.

verionka
7. říj 2019

Zatím se pobira 220 tis., takže pokud chces tři roky, vydel si 220 tis. 36 měsíci. Pokud od ledna schválí navýšení příspěvku, můžeš si to pak také navýšit. Měnit lze každé tři měsíce 😉

lenoulinkaa
7. říj 2019

Ono jde o to jestli chceš tři roky nebo do tří let věku dítěte. Tam je pak rozdíl v měsících, když máš ppm.