Rodičovská dovolená na 3 roky - kolik pobíráte?
Ahoj holky,
možná už tady taková otázka či diskuze je, ale pro jistotu zakládám aktuální... V jaké výši pobíráte rodičovskou dovolenou na 3 roky? Mně tedy chodí 7.000 Kč s tím, že mi zprostředkovatelka na ÚP sdělila, že pokud chci být doma 3 roky, mám si logicky 220.000 Kč vydělit počtem měsíců, tedy 36. Je to nějakých 6.111 Kč, a to mi přišlo opravdu málo, proto jsem si zažádala o měsíční příspěvek ve výši 7.000 Kč. Jak to máte Vy? Děkuji všem za odpovědi!!!!
Vsichni dostavaji stejnou castku. Jestli chces mit vyssi mesicni castku, tak zvol kratsi rodicak - jestli chces. Ale dostanes v souctu uplne stejne jako ostatni. I tu castku muzes v prubehu menit. Ale pokud chces zustat 3 roky na RD, tak se mi jevi rozumnejsi pobirat tech 6 tis, protoze pak ty posledni mesice, pri vyberu vyssi castky v prvnich mesicich budes mit o to mene. Napr. ja jsem mela puvodne rodicak na 2 roky. Pobirala jsem 9 tis mesicne. Pak jsem si pul roku pred koncem rodicaku zmenila jeho delku ze 2 na 3 roky a zbytek, co se rozpocital mi vychazi na zhruba 3 200 mesicne. Coz je fakt malo. Takove kapesne, dvakrat nakoupim a je to pryc. 9 tis bylo zase dost, to jsem nestihala ani utracet. Takze tech 7 nebo 6 tisic je lepsi varianta. Nez pak mit ke konci jeste min nez 6 tisic.
já to teda nemám tolik propočítané, ale celou dobu mi chodilo 7200.- a včera byly malému tři, ale rodičák mi přišel naposledy v březnu za unor 7200 a 4000 za březen ( jestli se to posílá tedy vždy za měsíc zpětně, no prostě ty dva poslední měsíce sečetli to dohromady), takže mi tenhle měsíc chybělo jen 3200.-, jinak mi to krásně vyšlo na celou dobu 😉 zařizoval mi to manžel a vím, že to tam s paní na uřadě nejak propočívavali, aby mi to právě vyšlo akorát, takže drobné upravy stovka sem tam si asi můžete zvolit..
Já si dala 7100, ale já měla před rodičákem mateřskou, takže ho beru asi od půl roku prcka.
Ja mam 7600 na 3 roky
@lucysmidkova to ti na 3r nevyjde, bylo to tak pár let zpět (u 1.dcery jsem to tak měla), ted když to rozpočteš na měsíce, vychází to na 7200 (pokud je mateřská do půl roku dítěte, pak do 3 let rodičovský příspěvek)
Ja mam taktez 7600,- na 3 roky.
Pokud mate 7600 na 3roky, tak posledni mesice jste bez penez, spocitejte si to.. mela jsem materskou a i tak mam 7100 a posledni mesic 6100
Ahojte,me ted bude koncit materska a male bude 5 mesicu. Rodicovskou bych chtela na 4 roky,cetla jsem,ze 9 mesicu se bere 7600 a zbytek 3800,to si sama rozpocitat nemuzu ? A jeste neco ta rodicovska se mi bude pocitat od jejiho 5 mesice,takze mi bude koncit az male bude 4 a pul roku ? Jsem z toho jelen 🙂
Beru rodičovskou od porodu a mám 6111 Kč

Pokud nemáš nárok na mateřskou a beres RP hned od porodu,tak to vychází měsíčně na 6111. Měla jsem to tak. Pokud sis napsala 7000 tak si spočítej kdy těch 220000 vycerpas. Je to na tobě jakou částku měsíčně,na kolik měsíců RP si zvolis. Pokud máš napřed mateřskou a až pak RP,tak to vychází na něco málo přes 7 tis do tří let.