S dítětem doma do 7 let, vztahuje se to na zvláštní MŠ?

pufalinda
20. srp 2012

Ahoj holky,
prosím poraďte. Syn má koncem října 4 roky. Mne tedy končí rodičák. Syn je autista, od narození epileptik. Mentální dovednosti a schopnosti na úrovni dvouletého dítka.
Syna přijali do speciální MŠ ( 4 hodiny denně). Já bych ráda zůstala s ním ještě nějakou dobu doma. Dočetla jsem se, že je možné být s dítkem do 7 let věku ale pokud nechodí pravidelně do MŠ. Vztahuje se to i na zvláštní MŠ?
Děkuji moc za vaše názory.

j.a.n.i
20. srp 2012

@pufalinda Ano, možné to je, ono to dítko může chodit i do klasické školky, pokud je to na max. 4 hodiny denně, což splňuješ, tak ani nemusíš řešit, jestli je to u speciální jinak 🙂
Akorát nevím, pokud bys žádala o příspěvek na péči, jaké jsou podmínky tam, pokud by se to nevylučovalo, tak určitě požádej.

sisstin
20. srp 2012

@pufalinda na čtyři hodiny chodit může,pokud budeš mít příspěvek na péči,tak zdravotní za tebe budou platit oni.Problém je se školkou na víc jak čtyři hodiny denně,tam si to ten příslušný úřad vysvětluje pokaždé jinak,někomu tvrdí,že při pnp může chodit na celý den,někdo,že jen na čtyři hodiny.

pufalinda
autor
22. srp 2012

Díky holky,právě...ty úřady..Nemám to ráda. Lítání po nich,ale bez nich to nejde..Dá se tohle vyřídit jen na Pracovním úřadě nebo musím ještě někam,např.na OSSZ?

j.a.n.i
22. srp 2012

@pufalinda Podle toho na co se ptáš... ta osoba pečující o dítě se vyřizuje na tvé zdravotní pojišťovně, příspěvek na péči na UP.

pufalinda
autor
23. srp 2012

@j.a.n.i díky, ZP ale za mne platí zdravotní pojištění a se sociálním to je jak?

j.a.n.i
23. srp 2012

@pufalinda Sociální neplatí nikdo.

pufalinda
autor
2. říj 2012

takže když jsem s dítkem doma do 7 let věku dítěte a jsem nahlášená u své zdrav.poj., už nemusím na ÚP že jsem s dítětem prostě doma..? Mám už požádáno o příspěvek na péči a školka se tím nevylučuje,což je fajn.

j.a.n.i
2. říj 2012

@pufalinda Ne, nemusíš, akorát doba od 4 let výše se ti nebude počítat na důchod... nebo tedy pokud dostaneš příspěvek na péči, tak od nějakého stupně se to počítá, ale nevím od kterého, 1. stupeň určitě ne.