Těhotenství během RD, můžu hned na PN a pobírat i RP?
Holky,chci se zeptat,jsem na rodičáku,který mi končí 31.8.2015 a slyšela jsem,že pokud do té doby otěhotním,můžu hned jít na nemocenskou a pobírat i rodičák.Nevíte o tom něco?
O tom teda nic nevím.Já to měla právě tak,že mi končila rodičovská a zjistila jsem,že čekáme druhé mimi,takže jsem rovnou z rodičkovské nastupovala na nemocenskou,ale samozřejmě až po ukončení rodičovské dovolené.Dřív fakt ne
Mám ji hlášenou do 31.8.právě...
já měla nemocenskou + RP 2 měsíčně současně. Mě končila RD (hlášená u zaměstnavatele) 1.3.2015 ... od 2.3.2015 jsem v PN a RP mi přišel za březen a duben zbytek do vyčerpání těch 220 tis. Záleží jak to máš hlášené u zaměstnavatele.
@looolinka no tak pokud máš RD do 31.8, tak na PN můžeš nastoupit až potom. Teoreticky bys mohla ukončit RD dřív, ale pochybuji, že by na to zaměstnavatel přistoupil. A je také otázkou zda by Ti dal gynekolog neschopenku hned když bys zjistila pozitivní test. Těhotenství není nemoc.

No a do kdy máš u zaměstnavatele hlášenou rodičovskou dovolenou? Pokud jsi na RD tak nemůžeš pobírat nemocenskou. Rodičovský příspěvek a nemocenskou pobírat současně můžeš, ale pokud jsi do konce srpna na RD, tak pochybuji, že Ti jí zaměstnavatel ukončí jen proto, abys mohla nastoupit na nemocenskou.