Ukončení rodičovské dovolené, co k tomu budu potřebovat?

tyf
2. únor 2015

Ahoj, potřebuju poradit protože už jsem z těch úřadů zmatená. Dřív než mi skončí RD začíná mi nová MD. Myslela jsem si, že jen zavolám na pracák a oni mi to k určitému dni ukončí. Ale paní mi řekla, že si musím zajít na sociálku pro vyměřovací základ a ten pak doručit na pracák a až na základě toho mi RD ukončí. Co k tomu budu potřebovat? Na stránkách sociálky píšou, že mám donést originál žádosti o peněžitou pomoc v mateřství, ale ten jsem přece odevzdala zaměstnavateli. A co mě ještě překvapilo, prý mi vyplatí rodičák za leden, ale za únor už nemám nárok. MD mi začíná už 8.2., tak zas o tolik nepřijdu, ale přijde mi zvláštní, když někomu začíná koncem měsíce, tak je celý měsíc bez prostředků?

Děkuju moc za informace.

j.a.n.i
2. únor 2015

@tyf Nic na OSSZ nosit nemusíš, jen počkáš, až to tam doručí zaměstnavatel, oni to zpracují a pak si tam jen dojdeš s tím papírem na potvrzení výše dávek ovlivňujících rodičák. A jinak pokud máš v jednom měsíci jak rodičá, tak PPM, tak to není tak, že bys automaticky neměla nárok na rodičák, nárok nemáš pouze v případě, že je PPM vyšší, pokud by byla menší než rodičák, tak dostaněš PPM + doplatek do výše rodičáku.

tyf
autor
2. únor 2015

@j.a.n.i promiň jsem natvrdlá, ale s jakým papírem? Na pracáku mi paní řekla, že řeknu, že chci vyměřovací základ kvůli ukončení RD a oni mi ho vydají.

j.a.n.i
2. únor 2015

@tyf Já když byla na OSSZ, tak tam ty formuláře neměli a musela jsem si ho přinést a oni ho jen potvrdili, protože se jedná o formulář, který vydává UP. A jinak ho stáhneš i tady https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/welcome jmenuje se Potvrzení dávek ovlivňujících rodičovský příspěvek