Ukončení rodičovské dovolené. Lze předčasně ukončit teď v květnu?

nikkyna
27. kvě 2022

Prosím vás potřebuji tento měsíc předčasně ukončit rodičovskou dovolenou, lze to udělat ještě teď v květnu?

leilinkaa
27. kvě 2022

@nikkyna jestli je to kvuli praci, tak se do prace vratit muzete a zaroven i dobrat rodicovsky prispevek ( pokud ho pobirate ještě).

krisstina93
27. kvě 2022

Co znamena ukončit RD? Jakože musíš hned zpět do prace? To záleží na zaměstnavateli, jestli tě vezme dřív, než bylo původně dohodnuté.

nikkyna
autor
27. kvě 2022

Nene, s prací to nesouvisí, spíše s penězi, do konce RD mi chybí 3 měsíce, ale potřebuji to ukončit teď, aby mi ty peníze přišli všechny v červnu..

jaja01k
27. kvě 2022

@nikkyna Peníze myslíš rodičovský příspěvek? Ten s rodičovskou dovolenou nijak nesouvisí. Jestli ti jde o změnu výše rodičovského příspěvku, tak ano, můžeš to teď ještě změnit s platností od května, tedy v červnu ti přijde ta jiná částka.

nat
27. kvě 2022

@nikkyna zalezi na urednici ktera to bude vyrizovat,u nas na to na UP maji termin,do kdy je nutne tam dojit aby se zmena udelala hned dalsi mesic...

krisstina93
27. kvě 2022

@nikkyna to není teda ukonceni RD. Z jakého důvodu to chceš ukončit? Nastupujes na další mateřskou? Jen tak to ukončit a vyplatit naráz nejde.

jjasmina
27. kvě 2022

@nikkyna důležitý je tam důvod, najednou se totiž nevyplácí je tam nějaká max výše příspěvku

majena39
27. kvě 2022

@nikkyna maximální výše RP je cca jako výše mateřské dovolené, tak pokud ti to vyjde...ale nejsem si jistá jestli uřednice po víkendu stihnou tu změnu provést od května, aby ti víc peněz přišlo v červnu... Já si u nás žádala o zvýšení v půlce měsíce, tak to problém nebyl... ale na konci měsíce těžko říct. Dej vědět, to mě zajímá.