Vrátím se do práce během RD, bude mi vyplacen celý RP?

1111nickel
20. kvě 2017

Chtěla bych se zeptat, jestli nektera z vas nema zkusenost.... Premyslim o tom, ze bych se o 9mesicu vratila drive do prace (9/17)nez mam sjednanou rodicovskou dovolenou (3/18). Muj dotaz - jak to funguje, kdyz se vratim do prace drive, ukoncim rodicovskou dovolenou... Rodicovsky prispevek mi bude vyplacen do konce nebo stopnut? Rodicovskou mam na tri roky, s tim ze dceri budou tri v 4/18 a od září by sla do jeslí.... Nebo je nejake jine reseni. Diky za odpovedi.

ninive211
20. kvě 2017

Normálně můžeš chodit do práce a k tomu pobírat příspěvek. Anebo si navyš měsíční částku (pokud můžeš) a vyčerpej dříve.

butterfly
20. kvě 2017

Je to tak jak píše @ninive211. Akorát zaměstnavatel nemá povinnost vzít tě dříve, než jak jste byli původně dohodnuti.

1111nickel
autor
21. kvě 2017

Dobře, dekuji za info. 🙂

1111nickel
autor
21. kvě 2017

A jak to je, kdybych zustala doma do konce rodicovsky dovoleny a dite bylo cely den v jeslich? Taky mi normálně rodicovsky prispevek dojede?

ninive211
21. kvě 2017

@1111nickel Od dvou let věku dítěte se to neřeší, do dvou let je to omezený tuším 46 hodinama měsíčně, jinak o RP přijdeš

1111nickel
autor
21. kvě 2017

Tak fajn.... Jeste jedou diky.

1111nickel
autor
22. srp 2017

Ahoj holky, potrebovala bych poradit.

Neskytla se mi možnost pracovat u jineho zaměstnavatele na zkraceny uvazek(nejedna se o dohodu), vykonavat stejnou praci jako u toho, u ktereho mam hpp.
Jak se to řeší? Můžu uzavřít smlouvu s novym zamestnavatel a u toho stavajiciho mit stale rodicovskou dovolenou.... Nekde jsem vycetla, ze je nutne pisemne potvrzeni od stavajiciho zamestavatele. Nebo je nutne ukoncit rodicovskou dovolenou.

Jeste mam dotaz ohledne toho, jestli se rodicovsky prispevek vyplaci i pres to, kdyz skonci rodicovska dovolena?

Jestli se v tom nekdo z Vas orientuje prosim a dekuji za informace.... N.

mysicka_lb
22. srp 2017

@1111nickel Můžeš vykonávat práci u nového zam,ěstnavatele a u původního být stále na RD. Potvrzení od něj mít nemusíš, ani mu to nemusíš říkat. To se týká případů, kdy bys vykonávala stejný předmět činnosti jako Tvůj zaměstnavatel (ne jako je Tvá původní profese). Takže příklad: Zaměstnavatel vyrábí auta, Ty u něj pracuješ jako účetní. Můžeš pracovat kdekoli jinde jako účetní, i u jiného výrobce aut, a nemusíš nic hlásit. Jenom nesmíš sama vyrábět auta🙂

Rodičovskou dovolenou nejen, že není nutné ukončovat, ale není to ani vhodné. Protože to by ses buď musela vrátit, nebo dát výpověď. Rodičovský příspěvek se vyplácí bez ohledu na to, že skončí rodičovská dovolená a bez ohledu na to, zda a kde pracuješ. Akorát pokud jsi zaměstnaná a dítě onemocní, můžeš s ním být doma jen Ty, pokud pobíráš RP.

1111nickel
autor
22. srp 2017

Dekuji za vysvětlení. Uz si pripadam jak blazen 😀 milion informací, clanku a nikde nic napsany jasne a primo.... Dekuji 🙂😉

1111nickel
autor
22. srp 2017

Ještě me napadlo.... S tim zkracenym uvazkem neni problem? Abych teoreticky mohla mit odpracovano vic hodin nez 20 jako u dohody o pracovni cinnosti.

akankeo
22. srp 2017

@1111nickel Rodicovsky prispevek a rodicovska dovolena na sebe nejsou vazane. Mam u sveho zamestnavatele dovolenou do 3 let veku ditete, prispevek mam ale pouze do 2 let veku ditete. U dcery jsem mela se vratila do sveho puvodniho zamestnani v jejim roce, rodicak mi ale dobehl cely, jedina podminka byla, ze do dvou let veku ditete nesmi byt v nejakem hlidacim zarizeni typu jesle.

akankeo
22. srp 2017

@1111nickel jeste jsem si vsimla jednoho tveho prispevku, pokud zacnes u noveho zamestnavatele, jedine co si musis pohlidat je sleva na dani, muzes ji mit podepsanou jen u jednoho zamestnavatele, takzepo kud si ji u sveho letos nepodepisovala, tak je to bez problemu, pokud ano, je to tam treba jenom ukoncit, tim neukoncujes sve zamestnani. No a v breznu si pak sama udelas dane.

1111nickel
autor
22. srp 2017

@akankeo dekuji za pripominku 👍😉

laurinka2016
6. pro 2017

Dobrý den, potřebuji obnovit diskuzi a vysvětlit jak to vše teď je. Dceři teď byli dva roky a začala chodit do jeslicek, já jsem si začala hledat práci a obcházet pohovory a nevím jak to je když bych nastoupila od 1.1.18 do práce na hpp a rodičovskou dovolenou mám do 09/18 tak o ní přijdu nebo nadále budu dostávat peníze. A když by dcera onemocněla může mít partner paragraf na ni nebo to nelze popřípadě jak je to možné řešit? Děkuji za vysvětlení