Vyplatí mi zbytek RP, který nestihnu dočerpat?
Ahoj holky, chtěla bych poradit,zda stím máte někdo zkušenost.
Jsem na RP,který mám do 03/18 ,ale čekám další mimi a budu rodit v listopadu.Pobírám 11.500,- kč.Měla bych znovu nastoupit na mateřskou u zaměstnavatele,je to tak ?Zase na půl roku.Aspoň sem to tak teda četla. A vyplatí mi vůbec ten zbytek RP ,který nestihnu dočerpat? Víte někdo jak to je? Děkuji za radu 🙂
Propadne ti to.
Myslela sem si, no co se dá dělat 🤷🏻♀️ Tak ať si to nechaj ! Takže zase mám 6tt před porodem jít na PPM ,aspoň že tak 🙂🙂 díky 👍
Ale dá se přeci změnit výše čerpání RP, od nového roku myslím zrušili hranici 11 500,- nebo ne? 🙂
holky, ted možná budu mít blbou otazku, ale kdyz je zenska s jedním na rd a druhe porodí během první rd, tak má zase nově nárok na materškou?
@vera20 Pokud máš smlouvu na neurčito a PPM bude ve výši té předchozí pokud mezi tím nenastoupíš zpět do práce, pak se počítá z oddělaného.
@krtikkrtovaty takže v mém případě: jsem na rd s jedním dítětem do 25.9.2018, planuju mít druhé dítě a porodit než mi skončí tato rd. Takže budu mít zase nárok na PPM a pak po půl roce zase na rd s druhým? Smlouvu mám na neurčito
Propadne to, vic nez 11500 zatim nejde. Materska bude ale ve stejne vysi jako ta prvni.
@krtikkrtovaty I kdyby nastoupila zpět do práce a na druhou MD nastoupila do 4 let věku prvního, tak má druhou mateřsku minimálně tak vysokou jako první.
Cauko, mám to stejně a bohužel ti to nedaji. Rychlejší čerpání bude možné až od 2018....
@krtikkrtovaty Tak ono je jedno, co říká účetní, je rozhodující, co říká zákon 😉

Bohužel ti to propadne, co nevyčerpás tak smůla . A předpokládám že mateřskou budeš mít větší než rodičák, takže je i blbost nastoupit na nic co nejpozději.