Výpočet rodičovského příspěvku, pomůžete mi?
Holky prosím o radu, už jsem z toho mimo a jsem v tom zamotaná až po uši.
Prosím o pomoc s výpočtem rodičovského příspěvku. Paní na úřadě nebyla moc ochotná a já teď nevím zda jsem si to vypočítala dobře, protože mě okolí upozorňuje že možná ne. Syn se narodil 2.6.2014, rodičovskou pobírám od 1.11.2014, a chci jít na 3 roky. První rodičovská mi přišla 10.12.2014.
Kolik by to mělo být? Já to spočítala na 6.875,- Kč.
Prosím pomůže mi nějaká dobrá duše s překontrolováním?Já jsem se do toho už úplně zamotala ☹
Moooc děkuji
si to můžeš jednoduše spočítat. Celkem máš 220 000,-.
pokud to máš na tři roky rodičovské, tak 220000/36.
nebo + - měsíce. Nevím jak sis konkrétně žádala. Teď se už nežádá na dva, tři, čtyři roky, ale na měsíce. Já třeba mám rodičák na 19 měsíců.
já jsem si to spočítala tak, nyní mi končí mateřská dovolená, která je 28týdnů (takže to je cca do 5měsíců věku dítěte), doma chci být do 3let věku dítěte, takže jsem částku 220tis rozpočítala na zbývající 2roky a 7 měsíců (5měs mateřská+31měsíců rodičák) .......a vyšlo mi to 220tis/31měs = 7 096 Kč, zaokrouhlila jsem to na 7 100 Kč (takže poslední měsíc dostanu ne 7.100 Kč ale o něco méně).
Dámy můžete mi poradit...takže malá se narodila 21.1 2014, nejprve jsem čerpala MD 28t. a poté RD...od 1.7.14 beru tedy příspěvek ve výši 8000,-...pokud dobře počítám, tak 220tis děleno 8tis...je 27,5 měsíce...tedy dva roky a třiapůl měsíce od 1.7 budu pobírat tuto výši...takže do zhruba půlky listopadu 2016....? dítě bude mít 3 roky 21.1.2017. Mezitím mi bohužel vypršela smlouva a jak to tak vypadá, mé místo zrušili, takže slibovaný návrat se nebude konat. Ted... se mi jedná o tohle: dítě mi vezmou do školky kdy? abych mohla nastoupit do případné nové práce? chci si vypočíst na kolik si mám snížit RD,aby mi to tak nějak vyšlo...

on je rozdíl jestli chceš jít na tři roky nebo do tří let dítěte 😉 já bych to tolik nehrotila. tu částku si můžeš každé tři měsíce měnit. třeba budeš nakonec chtít být doma kratší dobu nebo delší a stejně to budeš přepočítávat 😅 já to teď půjdu vyřizovat taky a částku si tam hodím zaokrouhlenou, třeba 7000,- a pak si to časem třeba upravím, jak budu aktuálně potřebovat 😉